Fizikailag esélyük sem volt pólósainknak

2015.06.28. 19:54

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-ra kikapott az ausztrál csapattól vasárnap, így 6. helyen zárt a világliga bergamói nyolccsapatos szuperdöntőjében.

Már az első perc végén magyar gól született, Varga Dénes talált be. Az ausztrálok Hosnyánszky kiállítása után emberelőnyből egyenlítettek és a negyed vége előtt a vezetést is átvették (1-2).

A második nyolc perc elején kétgólosra nőtt ausztrál előny (1-3), amelyet Vámos Márton akcióból szerzett találata csökkentett, Varga Dénes pedig emberelőnyből egyenlített, így a nagyszünetre döntetlennel mehettek a csapatok (3-3).

A harmadik negyed ismét magyar találattal indult, Varga Dániel lőtt gólt gyors felúszás után (4-3). Hárai kiállítását kihasználták az ausztrálok, ezt követően akcióból és újabb emberelőnyből is betaláltak (4-6). A magyar csapat Varga Dániel második találatával felzárkózott (5-6), ám az ausztrálok ismét kihasználták az emberelőnyüket, így kétgólos különbséggel kezdődött az utolsó játékrészt (5-7).

Nem indult jól a negyedik negyed magyar szempontból, Ausztrália előbb kettős emberelőnyét kihasználva háromgólosra növelte előnyét, majd akcióból is betalált (5-9). Erdélyi Balázs révén a magyarok is kihasználtak egy kettős fórt (6-9), ám további gól nem esett a végső dudaszóig.

A magyar válogatott vereségével hatodik helyen fejezte be a bergamói tornát, amelynek első helyezettje részvételi jogot szerez a jövő nyári riói olimpiára, a fináléban Horvátország és Szerbia küzd meg egymással.

Benedek Tibor közvetlenül lefújás után nyilatkozott a vlv-nek: „Nem tudok most sem rosszat mondani, úgy érzem, hogy fizikálisan esélyünk sem volt. Ez a két hét, amit készültünk, nagyon kevés volt ahhoz, hogy ezt a két fiatal, fizikailag nagyon erős csapatot, az USA-t es Ausztráliát megverhessük.

Bennem végig volt egy ilyen érzés, hogy fizikailag nem bírjuk még ezeket a meccseket.

Eredmény, az 5. helyért:

Ausztrália - Magyarország 9-6 (2-1, 1-2, 4-2, 2-1)

G.: Campbell 3, Power, Younger 2-2, Cotterill, Roach ill. Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Vámos, Erdélyi

További eredmények:

A 7. helyért: Olaszország-Kína 16-9 (3-5, 6-1, 2-2, 5-1)

A 3. helyért: Brazília-Egyesült Államok 10-10 (1-3, 1-3, 3-2, 5-2), büntetőkkel 14-13

Döntő: Szerbia-Horvátország 9-6 (1-1, 1-3, 3-1, 4-1)  • Hírek
  • Hírek