Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Magyar győzelemmel indult a Vodafone-kupa

2015.07.09. 21:33

Nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott Ausztrália ellen a négycsapatos Vodafone Kupa nyitónapján, a Margitszigeten: a csütörtök esti összecsapáson 10-8-ra győzött Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese.

Tíz napja, a világliga szuperdöntőjének ötödik helyéért rendezett összecsapásán Bergamóban 9-6-ra jobbnak bizonyult Ausztrália együttese, volt hát törleszteni valója a magyar válogatottnak. Háromezer néző előtt jól kezdett a csapat, a kapuban Lévai Márton mutatott be több remek védést, valamint két góljára nem érkezett válasz az első negyedben. Előbb Varga Dénes ugyan még elhibázott egy büntetőt, viszont Hosnyánszky Norbert emberelőnyből, Hárai Balázs pedig centerből célzott pontosan (2-0).

Az MTI összefoglalója szerint a második negyedben is jól védekezett a Benedek-csapat, egészen a játékrész közepéig, amikor megszületett az első ausztrál találat. A nagyszünet előtt Varga Dénes távoli felső sarkos bombával mosósította 3-1-re az állást. 

A harmadik nyolc percben a londoni olimpián hetedik, a tavaly előtt vb-n nyolcadik ausztrálok közelebb férkőztek a vb-címvédő magyarokhoz, de a nemzeti csapatba visszahívott Szivós Márton eredményesen fejezett be egy emberelőnyt, majd gólpasszt adott Varga Dénesnek (5-2). Létszámfölényes helyzetből szépített a rivális, majd Varga Dániel messziről zúdította a kapuba a labdát (6-3). Nem sokkal később Erdélyi Balázs, majd a duplázó Szivós volt eredményes (8-4). Két magyar kiállítását követően három gólra jött fel a rivális.

A befejező negyedet ausztrál gól nyitotta, Hárai húzásával lett ismét háromgólos a különbség (9-6). A harcos ausztrálok emberelőnyből gyors egymásutánban kétszer is bevették a hazai kaput (9-8), ám mielőtt veszélyesebbé vált volna a helyzet, Varga Dénes a jobb felsőbe lőtt, beállítva a 10-8-as végeredményt.

    Eredmény:

Magyarország-Ausztrália 10-8 (2-0, 1-1, 5-4, 2-3)

a magyar góldobók: Varga Dé. 3, Szivós, Hárai 2-2, Hosnyánszky, Varga Dá., Erdélyi 1-1

    A nyitónap másik mérkőzésén:

Olaszország-Spanyolország 8-4 (2-1, 2-3, 1-0, 3-0)

    A további program:

    péntek:

Olaszország-Ausztrália 17.30

Magyarország-Spanyolország 19.30

    szombat:

Ausztrália-Spanyolország-17.30

Magyarország-Olaszország 19.30