Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Hároméves eltiltást kapott a saját meccseire fogadó vízilabdabíró

2015.11.12. 13:42

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta a szakmai tevékenységtől Horváth Csaba játékvezetőt, aki több alkalommal is az általa vezetett meccsekre fogadott az előző idényben.

 A bizottságnak mint elsőfokú hatóságnak a döntését, amely ellen 15 napon belül lehet fellebbezni, a sportági szövetség a honlapján hozta nyilvánosságra csütörtökön. A Szerencsejáték Zrt. júliusban jelezte az MVLSZ-nek, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre kötött internetes fogadásokat. A később megnevezett Horváth Csaba ellen fegyelmi eljárás indult, amelynek során - amint azt Deák Péter, a bizottság elnöke a honlapnak elmondta - a játékvezető elismerte korábbi cselekedetét, együttműködő volt.

A szerdai tárgyaláson - áll a közleményben - Horváth Csaba elismerte, hogy fegyelmi etikai vétséget követett el. A játékvezető ugyanakkor hozzátette, hogy csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Kiemelte, hogy magyarázatot nem tud adni cselekedetére, amely szerinte nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket.

A fegyelmi bizottság álláspontja szerint lényegtelen az összeg. (MTI)