Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felőrölték a végére Benedek csapatát

D KOS20160121031
2016.01.21. 21:47
Szerbia és Montenegró játssza a belgrádi Európa-bajnokság döntőjét, a magyar férfi vízilabda-válogatott az utolsó negyedre fulladt ki az elődöntőben.

Három éve a világbajnoki döntőn Magyarország egy góllal verte Montenegrót, most is ugyanolyan kemény és szoros meccsre lehetett számítani. A hajráig az is volt, akkor azonban a rivális választott jó döntéseket.

Varga Dénes csodás góljával kezdődött az elődöntő, Jokic kiállítását használta ki középről. Scepanovic kapus nagyjából akkor vette észre a váratlanul elengedett labdát, amikor már a kapujában volt.

A másik oldalon a másik vezér, Nikola Janovic volt eredményes.

Még az első negyedben volt egy gyors gólváltás, Kis Gábor harcolt ki büntetőt, amit Varga Dénes pattintott a kapuba – akkor még nem tudtuk, akkor vezettünk utoljára -, mert aztán jött Mladen Janovic.

A második negyedben Nikola Janovic öt méterről célzott pontosan, ezt a 18 éves Manhercz fantasztikus góllal egyenlítette ki, a blokk mögé, a rövid felső sarokba tudta visszahúzni a labdát.

Fél perccel a félidő vége előtt azonban Darko Brguljan meglepte Nagy Viktort, éles szögből lőtt a hosszú sarokba.

Már a harmadik negyedben Drasko Brguljan gyötörte a labdát a kapuba közelről, aztán megint jött a szegedi Manhercz egy ravasz góllal, a zárónegyed elején pedig Hosnyánszky csúsztatta hét méterről a jobb kapufa mellé a labdát. Ezzel jóvá is tette, hogy kettős előnyből nem volt magyar találat.

Akkor benne volt a meccsben a fordítás, Nagy Viktor ötméterest is a kapufára tolt, Kis Gábor lövését azonban kapufára tolta a szintén jól védő Scepanovic.

Ivovic a túloldalon igazolta a klasszisát, és a kapuba lőtt.

6-5 után a kapufák hárítottak, Vukcevic gólja két perccel a vége előtt kettőre növelte a különbséget, a bírók pedig szabálytalanságot láttak a következő magyar támadásnál.

25 másodperccel a vége előtt Ivovic megúszott, és megadta a kegyelemdöfést.

Szerbia Montenegróval játszik a döntőben, nem sikerült újrajátszani a 2014-es budapesti finálét.

Montenegró ezzel kijutott az olimpiára, Magyarországnak az áprilisi selejtező tornán lesz erre lehetősége, amit Olaszországban rendeznek.

  • Montenegró-Magyarország 8-5 (2-2, 2-1, 1-1, 3-1)
  • gólszerzők: Varga Dé., Manhercz 2-2, Hosnyánszky 1, illetve N. Janovic, A. Ivovic 2-2, M. Janovic, Da. Brguljan, Dr. Brguljan, Vukcevic 1-1

Benedek Tibor így értékelt a találkozó után az M4-nek. "Nemcsak a meccs előtt, még a 4. negyed elején is biztos voltam a győzelemben, mert jó volt a védekezésünk. A lövéseink azonban rosszak voltak, ez a meccs nem a jó lövésekről, hanem a küzdelemről szólt. Több mint 25 percig ez a küzdelem maximálisan bennünk volt."

Montenegró felőrlésre játszik mindig, pontosan tudták, ez nem volt váratlan.

"A negyedik negyedben nem tudtunk fordítani, mert azzal megfordult volna az egész meccs. Ez a meccs a kvótáról szólt, amikor a döntőt nézzük szombaton, akkor jut majd eszünkbe, hogy szerettünk volna ott lenni. Megpróbáljuk felpörgetni a társaságot. Szép utat jártunk be, még ha elkeseredettek is vagyunk most. Szépen épültünk az elmúlt napokban, a hajrá miatt nem vagyunk most ott a döntőben. Harcosan és akarással fogunk játszani a bronzért."

Manhercz Krisztián: „Csalódottak vagyunk, mert sem a döntő, sem a kvóta nem jött össze, mindkettő fájó. Szerettünk volna a szerbekkel egy telt házas meccset játszani. Döntő helyzetekben támadásban nem voltunk jók, öt lőtt góllal nem lehet meccset nyerni, míg nyolc kapottal igen.