Fölényes hazai győzelem Szolnokon

2016.03.12. 20:56

A Szolnok a papírformának megfelelően fölényesen győzte le a pont nélküli Galatasarayt, ezzel továbbra is tapad az élen álló Pro Reccóra és a Jug Dubrovnikra a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulóját követően. A hatos csoportból az első három helyezett jut tovább a sorozat hatos döntőjébe, amelyet Budapesten rendeznek meg júniusban, írta az MTI.

Villámrajtot vett a magyar bajnok, amely első két támadását góllal fejezte be, ezt követően azonban két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott. A vendégek egy távoli góllal szépítettek, de nem sokkal a szünet előtt Varga Dániel és Kis Gábor révén újabb két gyors szolnoki gól született.

A második felvonást Milan Aleksic megúszás után szerzett találata vezette fel, majd egy távoli vendégtalálat után újra a szerb klasszis volt eredményes. Két perccel a nagyszünet előtt Varga Dénes lőtt felsőléces gólt közelről.

A pihenőt követően újabb távoli török bombát csodálhatott meg a szolnoki csarnok közönsége, amely a folytatásban már saját csapatának tapsolhatott, hiszen sorozatban három hazai gól következett. A védekezéssel nem sokat törődtek a csapatok, ennek megfelelően mindkét oldalon számos nagy helyzet alakult ki, és a gólok is szép számban estek.

A záró negyedre kissé lelassult az iram, egyik csapat sem erőltette meg magát, a találkozó legszebb gólját ugyanakkor egy perccel a vége előtt a vendégek részéről Slobodan Mikic szerezte csavarásból.

Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Galatasaray (török) 16-7 (4-1, 3-1, 6-3, 3-2)

A magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes 5, Aleksic 3, Varga Dániel 2, Madaras, Kis G., Mezei, Gocic, Younger, Fülöp 1-1

később:

Jug Dubrovnik (horvát)-Pro Recco (olasz) 20.30

A-Híd OSC Újbuda - Partizan Beograd (szerb) 20.30

A csoport állása: Pro Recco, Jug Dubrovnik 15 pont/6 mérkőzés, Szolnoki Dózsa-Közgép 15/7, Partizan Beograd, A-Híd OSC Újbuda 6/6, 6. Galatasaray 0