Adalbert
13 °C
21 °C

Elődöntős a Szolnok a vízilabda BL-ben

2016.06.02. 22:29

A Szolnoki Dózsa-Közgép bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután csütörtökön 7-5-re legyőzte a spanyol Barcelonetát a Margitszigeten.

A pénteki elődöntőben a görög Olympiakosz Pireusz lesz a szolnokiak ellenfele, míg a Barceloneta a rendező ZF-Egerrel játszik az ötödik helyért, írta az MTI.

A magyar bajnok Varga Dénes váratlan lövésével jutott előnyhöz, majd Nagy Viktor mutatott be több remek védést a szemerkélő esőben kezdődött találkozón. Ezt követően Marc Minguell találatával egyenlített a sorozatot eddig egyszer megnyerő katalán együttes. Hét másodperccel a negyed vége előtt Kis Gábor bombájával újra a Szolnok szerzett vezetést.

A második negyedben Nagy Viktor folytatta remeklését, míg Stefan Mitrovic egy nagyszerűen kijátszott támadást fejezett be góllal, kettőre növelve a Szolnok előnyét. 

A térfélcsere után Kis Gábor emberfórból növelte tovább a magyarok előnyét, és bár a Barceloneta Alberto Munarriz találatával zárkózott, Vámos Márton visszaállította a háromgólos különbséget (5-2). A negyed végén Mitrovic megszerezte a szolnokiak hatodik, saját maga második találatát is.

A záró felvonásban Strahinja Rasovic góljával újra háromra csökkentette a különbséget, majd Viktor Rasovic faragta még tovább a spanyol hátrányt. A háromgólos magyar vezetés visszaállításáról Varga Dénes gondoskodott.

Két perccel a vége előtt Martin Famera állította be a végeredményt, miután Nagy Viktor az utolsó másodpercben bemutatta utolsó bravúrját a találkozón Albert Espanol ziccerénél.

    Eredmények az elődöntőbe jutásért:

  • Jug Dubrovnik (horvát)-ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)
  • Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3) 
  • gól: Kis G., Mitrovic, Varga 2-2, Vámos 1, illetve Minguell, Munarriz, Stra. Rasovic, Vi. Rasovic, Famera 1-1
  • elődöntő:  Szolnoki Dózsa-Közgép - Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00,  Jug Dubrovnik-Pro Recco (olasz) 20.30