Elszámolták a pólóválogatott góljait a junior Eb-n

2016.09.15. 20:00

A hollandiai junior vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjét az olaszokkal játszotta a magyar válogatott.

A 12. olasz gólnál az eredményjelző 13-ra ugrott, és a magyarok hiába jelezték a hibát, nem állították vissza a 12-9-es eredményt.

Ennek később jelentősége lett, mert a magyarok remek hajrával egyenlítettek. Az ötösök helyett azonban a játékvezetők újrajátszattak kevesebb mint 4 percet, 11-9-es állásról folytatták.

Ezt a megismételt hajrát az olaszok jobban bírták, 13-10-re nyertek, de a magyarok óvtak. Ötösökkel szerették volna folytatni, vagy újrajátszani a teljes meccset. Az olaszok arra hivatkoztak, hogy az eredményjelzőn kint lévő állás alapján játszottak. 

"Ez a vicc kategória, nem tudok mást mondani. Azt azért el kell ismerni, hogy a meccs elején nem játszottunk jól. Sok gólt kaptunk. De aztán visszajöttünk, 10-8-nál Simon Henrik úgy kapott 4 perces kiállítást, hogy mi támadtunk emberelőnyben. Nem tudom, hogy brutalitás volt-e, ezt nem tudom eldönteni. Aztán feljöttünk 12-12-re. Amikor 13-at írtak a 12 gól olasz gól helyett, folyamatosan reklamáltam. Nem foglalkoztak vele" – magyarázta Horkai György szövetségi kapitány.

A zsűriasztalnál elismerték a hibát, a hollandok a technikára fogták. Az olaszok azért reklamáltak, mert azt hitték, nyertek. Eközben csak 12 gólnál tartottak. A magyar óvást nem fogadták el első fokon.