Friderika
10 °C
18 °C

1-6-ról, óriási erővel fordított a pólóválogatott

2017.02.12. 13:14

A magyar válogatott az első negyedben összeszedett ötgólos hátrányát ledolgozva 9-7-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes horvát csapatot a 11. Volvo Kupáért kiírt férfi vízilabdatorna vasárnapi zárómérkőzésén a Tüskecsarnok uszodájában, ezzel a második helyen zárt, tudósított az MTI.

A horvátokat láthatóan motiválta, hogy a délelőtti mérkőzésen kiderült, hatgólos sikerre van szükségük a tornagyőzelemre. Elképesztő lendülettel gázoltak át a magyar válogatotton, amelyből ezen a mérkőzésen a jövő heti Bajnokok Ligája-küzdelmek miatt hiányoztak az egri kerettagok, azaz Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert és Kovács Gergő.

Az olimpiai ezüstérmes horvátok kedvünk szerint harcolták ki a kiállításokat, az első negyedben pedig csak az utolsó, szám szerint a hetedik emberfórjukat hibázták el. Az egyetlen magyar gólt Kovács Péter szerezte.

A rendkívüli egyoldalú első negyed után feljavult a magyar védekezés, támadásban is volt egy-egy szép megoldás, így négygólosra csökkent a különbség a nagyszünetre.    

Tovább zárkózott a magyar csapat, ebben a kapus Decker Attilának volt a legnagyobb szerepe, számos fantasztikus védéssel. A magyaroknak több labdájuk is volt az egyenlítéshez, végül azonban minimális különbséggel vághattak neki a zárófelvonásnak.

A negyed elején Mezei Tamás harcolt ki ötméterest, amelyet Manhercz Krisztián értékesített. A kapuban Decker továbbra is ellenállhatatlan volt, és meccsben tartotta a csapatot.

Két perccel a vége előtt emberelőnybe került a csapat, a végletekig kijátszott fórt Tóth Márton értékesítette, ezzel először vezetett a magyar válogatott. A túloldalon is jött az előny, de Misklav Vrlic bombája kijött a kapufáról. Az ellentámadás végén Mezei újabb ötöst harcolt ki - még az indulatok is elszabadultak kicsit -, a büntetőt Vámos Márton belőtte és eldöntötte a mérkőzést.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozó után az M4 Sportnak elmondta, a szombati, a montenegróiak elleni összecsapással ellentétben ezúttal csak egy negyed előnyt adtak a riválisnak.

Igaz, most olyan hátrányba kerültek az elején, amelyet vízilabdában ritkán dolgoznak le ezen a szinten. Hozzátette, rendkívül elégedett a játékosok hozzáállásával, hiszen ilyen hitre van szüksége minden olyan vízilabdázónak, aki a magyar válogatottat képviseli. Märcz kijelentette, fantasztikus egyéni teljesítmények voltak, nem is igazán tud külön kiemelni senkit.

  • Magyarország-Horvátország 9-7 (1-6, 2-1, 3-0, 3-0)
  • a magyar csapat gólszerzői: Bátori, Vámos 2-2, Kovács P., Fülöp, Manhercz, Nagy Á., Tóth M. 1-1
  • a másik meccsen: Montenegró-Szlovákia 18-3 (5-1, 6-1, 3-0, 4-1)
  • szombaton: Magyarország-Montenegró 4-9 (0-3, 0-3, 2-1, 2-2) és Horvátország-Szlovákia 17-3 (3-2, 5-0, 4-1, 4-1)
  • pénteken: Montenegró-Horvátország 7-7 és Magyarország-Szlovákia 20-5
  • A torna végeredménye: 1. Montenegró 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Horvátország 4, 4. Szlovákia 0