Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Drámai zárónegyed után Eurokupa-döntős a Ferencváros

2017.02.18. 18:35

A Ferencváros az elődöntő szombati visszavágóján szenzációs zárónegyedbeli, illetve kapusa, Vogel Soma nagyszerű teljesítményének köszönhetően 6-4-re legyőzte a montenegrói Jadran Carine-t, ezzel 17-16-os összesítéssel bejutott a férfi vízilabda Eurokupa fináléjába. Az FTC húsz év elteltével játszhat ismét döntőt ebben a sorozatban

Az MTI tudósítása szerint mindkét oldalon kihagyott lehetőségekkel indult a találkozó, majd a Ferencváros szerezte meg a vezetést az olimpiai bajnok Varga Dániel révén. A negyed végén a zöld-fehérek elpuskázták az első előnyüket, ezt pedig büntette is a vendégcsapat. A második negyedet vendég emberelőnyös találat nyitotta, majd hosszas gólcsend után a Ferencváros másik Stefan Mitrovic távoli bombájával egyenlített. 

A harmadik negyedben megszerezte a vezetést a magyar csapat, Varga csodálatos csuklómozdulattal lőtte ki a bal felsőt. Később a vendégek egy páros kiállítás végén egyenlítettek, majd két perccel a negyed vége előtt a Ferencváros elrontott egy megúszást, az ellentámadásból pedig megpattanó lövéssel érkezett a negyedik Jadran-gól. A hazaiak a negyed végén ezúttal is emberelőnyben támadhattak, de a helyzet kimaradt.

A zárónegyed elején Vogel védései tartották életben az FTC-reményeket, majd az ötödik emberelőnyét Madaras Norbert révén már értékesítette a csapat. A következő támadásban is megkapta a fórt a Ferencváros, de Madaras lövését ezúttal hárította a vendégek kapusa. Úgy tűnt, a Jadran elkészült erejével, hiszen támadásban csak gyengécske próbálkozásokig jutott el, védekezését pedig Jansik Szilárd törte meg (5-4). Két perccel a vége előtt Vogel bravúrral védett egy vendég emberelőny utolsó pillanataiban, a túloldalon pedig Marko Cuk harcolt ki fórt, melynek lejárta után Madaras szerzett gólt. Ezzel eldöntötte a párharcot, amely egy Vogel-védéssel ért véget.

Győzött az Eger a BL-ben 

Az Eger egy góllal legyőzte a Barceloneta csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában, ezzel a csoportban a negyedikről a harmadik helyre lépett előre.

A két csapat múlt szerdai, barcelonai mérkőzését a hazai csapat 10-6-ra nyerte, ezúttal viszont már az első negyedben kétgólos előnybe került az Eger. Sőt, a második szakaszban volt három (5-2), a harmadikban pedig négy (8-4) találatnyi is a különbség. A negyedik nyolc perc 9-6-ról kezdődött, ez az előny pedig elégnek bizonyult a győzelemhez, még ha a végére egy gól maradt is csak meg.

B csoport:

ZF-Eger - Barceloneta (spanyol) 10-9 (4-2, 2-2, 3-2, 1-3)

a magyar csapat gólszerzői: Decker 2, Hosnyánszky 2, Erdélyi 2, Hárai 2, Lőrincz 1, Kovács 1 

A Ferencváros a fináléban a román Oradea és az olasz Verona meccsének győztesével találkozik. Magyar csapat az elmúlt években nem jutott fináléba a nemzetközi kupákban, a Honvéd 2004-es Euroliga-győzelme és a Szeged 2009-es LEN Kupa-sikere óta az európai kupákban nem szerzett trófeát magyar csapat. 

Eurokupa, elődöntő, visszavágó:

FTC-PQS Waterpolo - Jadran Carine (montenegrói) 6-4 (1-1, 1-1, 1-2, 3-0)

a magyar csapat góldobói: Varga Dániel, Madaras 2-2, Mitrovic, Jansik 1-1 

Továbbjutott: a Ferencváros, 17-16-os összesítéssel