A férfi pólóválogatott sima győzelemmel startolt az Eb-n

2018.07.16. 17:06

A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdett a barcelonai Európa-bajnokságon. Csoportmeccsen 12-5-re verte Grúziát.

Nem indult túl jól a magyar csapatnak az Eb, a jóval gyengébb grúz csapat szerezte meg a vezetést úgy, hogy Nagy Viktor kapust állították ki a bírók. A helyére Vámos Márton állt be, de nem tudott védeni. Az 1-0 után aztán gyorsan fordított a csapat, Báthori Bence volt eredményes emberelőnyben. A negyed végére már 3-1 volt Magyarországnak.

A meccs azonban nem vált könnyűvé, hiába volt 4-1 Kovács Gergő góljával. Sok hibával játszott a válogatott, a harmadik negyed elejére 4-5-re feljött Grúzia úgy, hogy Nagy is elég sokszor védett a kapuban.

A hátralévő időben azonban már a magyarok domináltak, védekezésben és támadásban is feljavultak, egymás után lőtték a gólokat. A csapat legjobbja Bátori volt három góljával, de volt három duplázó is, az első nagy tornáján szereplő Kovács Gergő, valamint Zalánki és Vámos.

Märcz Tamás kapitány a meccs után azt mondta, kicsit feszülten kezdtek, de szépen lassan felőrölték az ellenfelét. A második negyed után arra kérte a csapatot, hogy kapcsoljanak agresszívebb fokozatba, amit teljesítettek is.

A magyar válogatott a következő meccsén Olaszországgal játszik, ez a szerdai meccs dönthet a közvetlen elődöntőbe jutásról is. A csoportelsők egyből a négybe kerülhetnek az Eb-szabályok szerint.

Magyarország-Georgia 12-5 (3-1, 2-2, 3-2, 4-0)
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Margeta (szlovén), Santos (portugál)
gólszerzők: Bátori 3, Kovács G., Vámos Zalánki 2-2, Erdélyi, Bedő G., Manhercz 1-1, illetve Cepulia 2, Kavtaradze, Bitadze, Rurua 1-1