Árpád
-2 °C
4 °C

Gyötrelmes: a férfi pólósok a németeket se verték az Eb-n

2018.07.20. 13:36

A magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszok elleni súlyos vereség (5-12) után a németekkel játszott a barcelonai Európa-bajnokságon.

Az ellenfelet három hete három góllal (15-12) legyűrte a néhány legjobbját (Hárai és Varga Dénes) nélkülöző magyar csapat idegenben, ami előrejelezte, nem számíthattunk könnyű meccsre.

Az első félidő alá is támasztotta ezt a várakozást, mert 1-1 állt az eredményjelzőn. Lassú, nehézkes, olykor vánszorgó csapatokat láttunk. A szenvedésünket Bátori kihagyott ötméterese is tökéletesen szimbolizálta.

A legveszélyesebb német, Realon kívül nem volt gólszerző az első negyedben, a másodikban pedig egyedül a balkezes Zalánki Gergő volt eredményes. 11 percet kellett erre a magyar találatra várni, ami egy ilyen képességű riválissal szemben nem túl biztató.

A harmadik negyed első magyar támadásából Bedő Krisztián szép gólt lőtt, de a németek azonnal egyenlítettek büntetőből. Bátori pattintása remekül sikerült, Real blokkon irányt változtató lövése pedig a bal oldali kapufáról Vogel kapujába került.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyötrelmes: a férfi pólósok a németeket se verték az Eb-n

Az évezred legtompább, vergődő válogatottját láthattuk. Harcolni kellett az egy pontért is.

237 · Jul 20, 2018 01:36pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

3-3 után mindkét csapatnak volt esélye, hogy a maga javára billentse a negyedet, de Zalánki messziről, Mezei pedig centerből találta el a kapufát. Ekkor kifejezetten pechesek voltunk.

A zárónegyedben kivédekezte emberhátrányát a magyar válogatott, Kovács a kapufát találta el, Stamm ellenben a jobb felsőbe pattintott távolról. A németek ezzel visszavették a vezetést, emberelőnybe kerültek a mieink, de Zalánki nem találta meg a szélről a rést.

Ez a helyzet is jól példázta az általános bénultságot, lassan, ötlettelenül, olykor hit nélkül játszottak.

A németek két emberelőnyös esélyt is kihagytak az előnyük növelésére. A másik oldalon azonban végre volt lendület egy magyar támadásban, amit Pohl Zoltán be is fejezett.

2:15-tel a vége előtt újabb emberfórt kaptunk, de azt sem sikerült értékesíteni, Vámos kezéből például fontos pillanatban kicsúszott a labda.

Maradt a 4-4, a németeknél sem volt túl sok elképzelés, hogyan nyerjék meg ezt a meccset.

Az eredmény összességében azt jelentette, hogy a második helyen megyünk tovább a csoportból, és nyolc közé jutásért várhatóan a hollandokkal találkozunk. A nyolc között viszont az eddig menetelő szerbek jönnek.

"Nem szabadna, hogy baj legyen a csapatnál. Tény, hogy döcög valami"

- értékelt az M4-nek Märcz Tamás szövetségi kapitány. De nem szeretné belemagyarázni, hogy az olaszok elleni sokkoló vereség ilyen mély nyomokat hagyott. A fizikai és mentális fáradtságra is kitért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?