Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Märcz Tamás: Minden tornára össze kell rakni egy új csapatot

2018.09.22. 09:32

Sokkal kiegyenlítettebb lett a nemzetközi mezőny, egy tornán hat-nyolc válogatott esélyes az éremszerzésre, ezek közé tartozik a magyar is - mondta a Népszavának a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya, akinek csapata a napokban csaknem húsz év után nyertek újra a világkupán.

Märcz Tamás a lap szombati számának adott interjúban azt mondta, most még nem lehet megmondani, hogy a 2020-as tokiói olimpián ez a csapat szerepel-e. "Különböző okokból eddig háromszor kellett új csapatot összeraknom, először tavaly nyáron a budapesti vb-re, ami előtt nagy volt rajtunk a nyomás, de az itthon megszerzett ezüsttel megfeleltünk az elvárásoknak. A barcelonai Eb-re és a világkupára ismét össze kellett rakni egy új csapatot.

A szövetségi kapitány beszélt arról is, hogy a világkupa megnyerésével sem oldódott meg az a probléma, hogy bár a magyar bajnokság az egyik legerősebb Európában, a sok légiós miatt a válogatott játékosai kevés lehetőséget kapnak. A berlini világkupa előtt "több mint három hetet készültünk együtt, akik a klubjaikban kiegészítő emberek, napról napra lettek egyre jobbak."

"Viszont szükség van a külföldiekre is, a 16 csapatos élvonal nem lenne fenntartható nélkülük. Nem a légiósok hazaküldése a megoldás, hanem fokozatosan csökkenteni kellene a csapatok számát az első osztályban, javítani kell az utánpótlásképzést és ezzel párhuzamosan csökkenteni a külföldiek létszámát, támogatni a magyar utánpótlásban nevelkedett vízilabdázók játéklehetőségét" - vélekedett. (MTI)