Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Könnyed győzelemmel kezdett a magyar válogatott a vízilabda világliga selejtezőjében

2018.10.24. 19:34

A magyar vízilabda-válogatott rendkívül könnyedén győzte le Szolnokon a német csapatot a férfi vízilabda világliga – egyben Európa Kupa – selejtezőjének első mérkőzésén.

A magyar válogatottba több mint egy év után visszatért az olimpiai bajnok Varga Dénes, valamint a világbajnok Hárai Balázs. A két klasszis kiválóan játszott, az elő gólt is ők hozták össze.

A hazai csapat kiválóan játszott, 3-1-re nyerte meg az első negyedet, 5-2-re a másodikat, ezzel el is döntve a találkozót. A végére ugyan felszívták magukat a németek, de így is simán, 17-9-re győzött Märcz Tamás szövetségi kapitány válogatottja.

Férfi világliga, 1. forduló:

  • Magyarország-Németország 17-9 (3-1, 5-2, 4-2, 5-4)
  • A magyar gólszerzők: Bátori 3, Varga Dé. Jansik D., Zalánki, Hárai, Jansik D. 2-2, Jansik Sz., Manhercz, Kovács G., Német 1-1

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyik négyesből az első két helyezett jut tovább az Európa Kupa április 5. és 7. közötti nyolcas döntőjébe, majd az első három képviselheti a kontinenst a világliga Szuperdöntőjében.

A magyarok további programja:

  • November 13.: Oroszország-Magyarország
  • December 11.: Magyarország-Málta
  • Január 29.:  Németország-Magyarország
  • Február 19.: Magyarország-Oroszország
  • Március 12.: Málta-Magyarország

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?