Világliga-résztvevő a magyar pólóválogatott

2019.04.06. 23:39

A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte az olasz csapatot az Európa Kupa Zágrábban zajló nyolcas döntőjének szombati elődöntőjében. Märcz Tamás együttese ezzel biztosította helyét a júniusi, belgrádi világliga-szuperdöntőben, melynek győztese elsőként szerez kvótát a jövő évi tokiói olimpiára.

Az olaszok jól kezdtek, két góllal is vezettek a meccs elején. A magyar csapat nagy küzdelemben tartotta magát, és két perccel a nagyszünet előtt egyenlített, de egy bombagóllal így is az olaszoknál volt a minimális előny.

A harmadik felvonásban Varga Dénes két extraklasszis megoldásával – közte egy Francesco Di Fulvio góllal – újra egyenlő volt az állás. Az olaszok ezután ugyan újra előnybe kerültek, de nem sokkal később már a magyar csapat vezetett Német Tóni és Varga Dénes találatával.

Az utolsó játékrészben az addig szinte hibátlan Di Fulvio kihagyott egy ötméterest, majd Varga Dénes növelte az előnyt. Egy kimaradt magyar fór után az olaszok egy percen belül két emberelőnyös gólt szerezve egyenlítettek, de egy perccel a vége előtt Manhercz Krisztián eldöntötte a mérkőzést. 

Eredmény, elődöntő:

  • Magyarország-Olaszország 12-11 (3-4, 3-3, 4-2, 2-2)
  • a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé. 4, Vámos 2, Sedlmayer, Kovács G., Jansik Sz., Pohl, Német, Manhercz 1-1

A másik elődöntőben a horvát válogatott 12-9-re legyőzte a spanyol csapatot, így Märcz Tamás tanítványai vasárnap este a horvátokkal mérkőznek meg a fináléban vasárnap este 20.15-kor.

(MTI)