Sikerült a címvédés, bajnok lett a Ferencváros

2019.05.22. 23:07

Megvédte a címét, így huszonharmadjára lett bajnok a Ferencváros a magyar férfi vízilabda-bajnokságban, miután a döntős párharc harmadik meccsén ötméteresekkel legyőzte az OSC Újbuda együttesét – írja az MTI.

Mindkét csapat jó védekezéssel kezdte a találkozót, de az OSC támadásban is koncentráltabb volt, így egy góllal vezetett az első negyed után. A második negyedben aztán Hárai Balázs és Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával növelték előnyüket, de a Fradi nem maradt le, mindig tudtak kozmetikázni az eredményen.

A nagyszünet után aztán feljebb kapcsolt a címvédő, aminek meg is lett az eredménye, két perccel a negyed vége előtt utolérte riválisát (6-6). Az utolsó játékrészben aztán Vogel Soma védéséből Varga tudott megúszni és a mérkőzés során először szerzett vezetést a Fradinak, egy gólváltást követően pedig már a kétgólos előnyért támadhattak, de nem jártak sikerrel, így Hárai egyenlíteni tudott.

Az utolsó egy percben aztán mindkét csapatnak volt lehetősége a győzelemre, de gól nem esett, így jöhettek az ötméteresek, ahol a Fradi bírta jobban idegekkel, és behúzták a találkozót. A Ferencváros egyébként még nem dőlhet hátra, két hét múlva a Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjében is érdekeltek lesznek majd.

Érdekességképpen még megemlíthető, hogy

most először fordult elő, hogy ugyanabban az évben bajnok lett az FTC labdarúgó-, jégkorong- és vízilabdacsapata.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:

  • FTC-PQS Waterpolo - A-Híd OSC Újbuda 12-9 (1-2, 3-3, 2-1, 2-2, 4-1) - ötméteresekkel


  • Hírek
  • Megtakarítás