Női pólókapitány: Most megiszom pár sört, csak így lehet ezt elviselni

2019.07.26. 12:41

Nagy hajrá után, még nagyobb pechhel lett negyedik a női vízilabda-válogatott a kvangdzsui világbajnoksághon, ahol a bronzmeccsen 10-9-re kaptak ki Ausztráliától. A döntő után mind a játékosok, mind a kapitány a pozitívumokat kereste a csalódás ellenére, bár ez nehezen ment, hiszen nagyon közel jártak a bronzéremhez.

„Most megiszom pár sört, csak így lehet ezt elviselni, hiszen legalább a döntetlen ott volt a kezünkben” – kezdte az értékelést a kapitány Bíró Attila, aki szerint csapata semmivel sem volt rosszabb, mint az ellenfél.

A szakember kiemelte, a negyedik hely annak tükrében is jó eredménynek számít, hogy a válogatott gyakorlatilag közvetlenül a világbajnokság előtt elveszítette legjobb bekkjét, Szücs Gabriellát, míg a center Parkes Rebecca az olaszok elleni negyeddöntő óta törött ujjal játszik. „Nagyon meg kell dicsérnem őt, igazi hősként játszott. Nekünk azért nagyon nagy érvágás, ha ketten kiesnek a kezdőből, függetlenül attól, hogy a többiek próbálták pótolni őket. Valljuk be, hiányoztak” – tette hozzá a tréner az MTI-nek értékelve.

„Van csapatunk, ott vagyunk a világ legjobb négy válogatottja között. Mindenképpen előreléptünk, ugyanakkor nyilván csalódott vagyok, mert ebben a mérkőzésben több volt” – folytatta Bíró, aki biztosra veszi, hogy élni tudnak a lehetőségeikkel, és kijutnak majd az olimpiára. Ezt egyébként a januári, magyar rendezésű Európa-bajnokságon, vagy a későbbi olimpiai selejtezőben is megtehetik.

A kapitány hangsúlyozta, bízik csapatában, amely a tavalyi, barcelonai Európa-bajnokságon mutatott játékához képest sokat fejlődött, és jelentős előrelépést tett a világbajnokságon.