Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Könnyű csoportban kezdenek a vízilabda-válogatottak a budapesti Eb-n

2019.10.22. 18:57

A magyar férfi és női válogatott is könnyű csoportba került a január 12. és 26. között sorra kerülő budapesti, olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon, írja az MTI.

A Märcz Tamás által irányított férficsapat a második kalapból várta a keddi, budapesti sorsolást, a legjobb négy kiemelt közül a világbajnoki ezüstérmes spanyolokat kapta, rajtuk kívül pedig a máltai és a török válogatott lesz az ellenfele. A válogatott a törökök ellen kezdi a csoportkört.

Bíró Attila női válogatottja ugyancsak a második kalapban szerepelt és a legmagasabban jegyzett csapatok közül elkerülte a címvédő hollandokat, valamint a vb-ezüstérmes spanyolokat is, a görögökkel és az oroszokkal, valamint három, a selejtezőből érkező csapattal került össze. A nők a horvát-portugál selejtezős párharc továbbjutójával kezdenek majd a Duna Arénában.

A férfiaknál négy négyes csoport játszik az Eb-n, a csoportelsők automatikusan negyeddöntősek lesznek, a másik négy helyért a másodikok és harmadikok játszanak. A nők két hatos csoportjából négy-négy válogatott lesz negyeddöntős.

Az Eb-n mindkét nemnél egy-egy olimpiai kvótát osztanak ki, a férfiak mezőnyében világliga-győzelmével a címvédő szerb, valamint a világbajnok olasz és az ezüstérmes spanyol csapat már biztos olimpiai induló, így adott esetben ez a három csapat még a magyarok előtt végezhet.

A nőknél az európai élvonalból még csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van tokiói kvótája.

A férfi torna csoportjai:
A csoport:
Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország
B csoport:
Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia
C csoport:
Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Málta
D csoport:
Olaszország, Görögország, Grúzia, Franciaország

A női torna csoportjai:
A csoport:
Görögország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Portugália/Horvátország, Csehország/Szerbia, Szlovákia/Törökország

B csoport:
Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Izrael/Svájc, Franciaország/Ukrajna, Románia/Németország