Meg kell műteni a Fradi edzőjét

D  YT20220223005
2022.05.10. 17:16
A Ferencváros vízilabdacsapatát irányító Varga Zsolt szívritmusproblémával küzd, ezért szerdán rutinműtéten kell átesnie.

A zöld-fehér klub honlapjának tájékoztatása szerint a vezetőedző egészségügyi okok miatt nem vállalhatta feladatai teljes körű ellátását az OSC elleni bajnoki döntő első mérkőzésén, Nyéki Balázs ült a kispadon.

A szakember a Fradi.hu-nak elárulta: már tizenéves kora óta ismert volt előtte, hogy szívritmusproblémával küzd, amely szerencsére nem kóros elváltozás.

A terheléssel megszűnt, de jele lehetett, hogy hajlamom van a szívritmust érintő problémákra. Hat évvel ezelőtt, már edzőként jelentkeztek ismét tüneteim, amiket akkor gyógyszeres kezeléssel orvosolni lehetett, azzal a kiegészítéssel, hogy hosszú távú megoldást a műtét fog jelenteni

– mondta Varga Zsolt.

A közelmúltban viszont ismét jelentkeztek a tünetek, amelyeket elektromos kardioverzióval szüntettek meg.

„A kivizsgálást és a kezelést dr. Merkely Béla irányítja. A tartós megoldás érdekében a szezon utánra egyeztettünk is időpontot ablációs beavatkozásra, de néhány napja ismét voltak tüneteim. Egyértelmű volt a javaslat, a műtétet minél hamarabb el kell végezni.”

Varga Zsolton orvosi javaslatra szerda délelőtt fogják elvégezni a beavatkozást, amelyet követően körülbelül egy hét rehabilitációra lesz szüksége.

(Borítókép: Varga Zsolt 2022. február 23-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)