„Remélem, a sport egyszer visszaadja nekik” – indokolatlanul okoztak sérüléseket az olaszok

2023.06.16. 14:21
A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 12–9-es győzelmet aratott az olaszok vendégeként a két csapat csütörtöki felkészülési mérkőzésén Anzióban.

Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a pesti meccsen és itt is teljesen indokolatlanul okoztak az olaszok többször is sérülést, nem gondolnám, hogy ez szükséges lenne – és remélem, hogy a sport egyszer még visszaadja ezt nekik

– idézi Keszthelyi Ritát a waterpolo.hu az Olaszországban játszott felkészülési meccset követően.

Jól megindultunk 3–1 után, ott még egy kicsit megfogtak minket néhány ítélettel, de tudtuk, hogy ez lesz, készültünk rá, feladat is volt, hogy ne úgy reagáljunk, ahogy egy átlagember. Ami nem tetszett, hogy megint elkezdtek az olaszok térdelgetni, odaütni, mert képtelenek elviselni a vereséget

– nyilatkozta Bíró Attila, a válogatott szövetségi kapitánya. 

Bíró elmondta, két játékosának vannak „bordaproblémái”, a budapesti meccsen pedig Rebecca Parkes sérült meg. Vályi Vandának a füle gyulladt be, így a Torma Luca, Keszthelyi Rita, Vályi Vanda hármas elhagyja a válogatottat, Kanadába a 16 éves Tiba Pannát viszi magával a csapat. 

A két csapat vasárnap a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában találkozott egymással, akkor a magyarok kiváló második félidei játékuknak köszönhetően 12–7-es győzelmet arattak.

Hasonlóképpen kezdődött a csütörtöki összecsapás is, a vendéglátók alig három perc játék után 3–1-re elhúztak, ezúttal azonban nem kellett sokáig várni a Bíró-csapat feltámadására, amely már az első negyed végén fordított a két ötméterest is értékesítő Keszthelyi Rita vezérletével.

A magyar védekezés kiválóan összeállt, rengeteg volt a blokk, ha pedig ezeken át utat találtak az olasz lövők, akkor Magyari Alda védett. A házigazdák majdnem másfél negyeden át gólképtelenek voltak – közben Keszthelyi és Rybanska révén duzzadt a magyar előny –, de a nagyszünet előtti utolsó percben háromszor is betaláltak, így félidőben 6–7-et mutatott az eredményjelző.

Ahogyan vasárnap a Margitszigeten, ezúttal is a harmadik negyed hozta meg az igazi áttörést magyar szempontból, hiszen ekkor már a kiváló védekezés mellé szinte tökéletes támadójáték is párosult, így ezt a játékrészt 5–1-re nyerték a magyarok.

Az utolsó nyolc percben a vendégek jól sáfárkodtak előnyükkel, szépen kijátszották az időt, és végül magabiztosan diadalmaskodtak.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttese ezt követően Kanadába utazik, ott folytatja a felkészülést, majd a világbajnokság „rávezetéseképpen”, jövő hét végén az egyesült államokbeli Long Beachen a világkupa szuperdöntőjében lesz érdekelt.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Olaszország–Magyarország 9–12 (3–4, 3–3, 1–5, 2–0)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 4, Rybanska, Szilágyi, Faragó 2-2, Leimeter, Hajdú 1-1

Index/MTI