Elindult a Mi Vidékünk, az Index vidéki projektje

A 2018 őszén indított támogatói kampányunk egyik első vállalása volt, hogy több vidéki riportot fogunk hozni az oldalra. Eddig is fontosnak tartottuk, hogy ne csak fővárosi eseményekről számoljunk be, hanem megfelelő súllyal foglalkozzunk a vidéki Magyarországgal is, és ez a célunk az elmúlt években még fontosabbá vált, miután a vidéki lapok többsége kormányközeli üzletember(ek) birtokába került.

Ehhez a vállaláshoz nagyon komoly támogatást kaptunk a kampányban, ami most lehetőséget ad nekünk, hogy a napi hírszolgálatból kiugorva többen és többet foglalkozhassunk helyi témákkal, bárhol az országban.

A Mi Vidékünkben terveink szerint:

  • Megyénként járjuk körbe az országot, és igyekszünk mindenhonnan érdekes, és fontos történeteket hozni az újságba. A sorban Zala az első – ennek a legfőbb oka, hogy Bődey Janó kollégánk zalai, és a Mi Vidékünk koncepciója épp egy zalai riport során született meg. Az induláshoz tíz újságíró, közel egy hónap alatt öt, többnapos helyszíni kiküldetésből hozott nagyjából húsz történetet, amelyeket február végétől egy hónapon keresztül folyamatosan jelentetünk meg. Aztán következik majd Vas Megye, és utána sorban a többi.
  • Szeretnénk helyi kapcsolatokat építeni független, regionális lapokkal, helyi újságírókkal, informátorokkal, hogy egész évben eljussanak hozzánk olyan hírek, amik eddig nem jutottak el az országos – vagy semmilyen – nyilvánosságig.

Ebben önökre is számítunk! 

Van témája a saját megyéjéből?
Küldje el nekünk!

Ha témaötletük van, tippet adnának, írjanak nekünk! Ha nem bízik az emailben, bizalmas üzenetküldésre is van lehetőség, ilyenkor még mi sem tudhatjuk, kitől jött az információ.

  • Szeretnénk az éppen riportozott térségből programokat, helyeket, éttermeket, klassz dolgokat ajánlani, amiket ön is felkereshet a cikkeink nyomán.

A Mi Vidékünk egy folyamatosan fenntartott rovat lesz az Indexen, ahol megyénként navigálhat a helyi hírek, riportok és ajánlók között. Nemcsak azok a cikkek kerülnek majd ide a címlapunkról, amiket egy hónap alatt összegyűjtünk, hanem ezekre a megyei oldalakra gyűjtjük mostantól (és részben visszamenőleg) a kiemelt helyi híreket.

Keresse hát a címlapunkon a Mi Vidékünk címkét, és ha van egy jó sztorija a környékéről, ne habozzon, írjon nekünk!

Ezt az anyagot az Index olvasóinak támogatásából készítettük.