Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Jön az iPhone 4 és az új táblagép

2010.01.19. 12:22
Január 27-én sajtótájékoztatót tart az Apple néhány új termékéről, és a cég sajtószóvivője elárulta, hogy a titokzatos új táblagépet, az iPhone új operációs rendszerét, illetve az iLife szoftvercsomag új verzióját mutatja be.

Az amerikai újságíróknak kiküldött meghívójában csak annyit árult el az Apple, hogy január 27-én bemutatja a legújabb szerzeményeit. A Fox News újságírója rákérdezett a cég egyik munkatársánál, hogy mégis mire számíthat, így kiderült, hogy a rajongók által régóta várt táblagépet, az iPhone 4.0-ás szoftverének új képességeit, valamint az iLife 2010 szoftvercsomagot mutatják meg.

mac1

Újságírók és a rajongók próbálják kitalálni, hogy mi lesz az új termékekben, és a figyelem középpontjában az új táblagép áll. Erről régóta azt pletykálják, hogy felforgatja az elektronikus könyvek piacát, és átalakítja a vezető hírportálok értékesítési modelljét.

Mostanában az amerikai híroldalak sokat foglalkoznak azzal, hogy miként kérjenek pénzt az olvasóiktól. Legutóbb a New York Times-ról jelent meg olyan pletyka, hogy megszüntetné az ingyenes hozzáférést, és csak előfizetőknek adnak hozzáférést az online tartalmaihoz.

A pletykák szerint könyvkiadók is tárgyalnak az Apple-lel. Elemzők szerint abban reménykednek, hogy a jelenlegi 10 dollár helyett akár 15-20 dollárt is elkérhetnek majd a könyvekért. Főleg akkor, ha a könyvet egy kisebb multimédiás csomaggal is kiegészítik, amiben lehet interjú a szerzővel, vagy írások a könyvbéli történet hátteréről. Valószínűleg olyan extrákra számíthatnak az olvasók, mint amilyeneket a filmrajongók kapnak a dvd-ken.

mac2

Az Apple multimédiás tartalmak fogyasztására hegyezte ki az új táblagépét, tehát az új kütyü a szövegek mellett zenék, filmek, és talán játékok megjelenítésére is alkalmas lesz. Egy ilyen eszközbe könnyen beépíthető a könyveket és újságokat forgalmazó rendszer, hiszen csak az iPhone jól működő online zeneboltját kell egy kicsit kibővíteni.

 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!