Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jön az iPhone 4 és az új táblagép

2010.01.19. 12:22
Január 27-én sajtótájékoztatót tart az Apple néhány új termékéről, és a cég sajtószóvivője elárulta, hogy a titokzatos új táblagépet, az iPhone új operációs rendszerét, illetve az iLife szoftvercsomag új verzióját mutatja be.

Az amerikai újságíróknak kiküldött meghívójában csak annyit árult el az Apple, hogy január 27-én bemutatja a legújabb szerzeményeit. A Fox News újságírója rákérdezett a cég egyik munkatársánál, hogy mégis mire számíthat, így kiderült, hogy a rajongók által régóta várt táblagépet, az iPhone 4.0-ás szoftverének új képességeit, valamint az iLife 2010 szoftvercsomagot mutatják meg.

mac1

Újságírók és a rajongók próbálják kitalálni, hogy mi lesz az új termékekben, és a figyelem középpontjában az új táblagép áll. Erről régóta azt pletykálják, hogy felforgatja az elektronikus könyvek piacát, és átalakítja a vezető hírportálok értékesítési modelljét.

Mostanában az amerikai híroldalak sokat foglalkoznak azzal, hogy miként kérjenek pénzt az olvasóiktól. Legutóbb a New York Times-ról jelent meg olyan pletyka, hogy megszüntetné az ingyenes hozzáférést, és csak előfizetőknek adnak hozzáférést az online tartalmaihoz.

A pletykák szerint könyvkiadók is tárgyalnak az Apple-lel. Elemzők szerint abban reménykednek, hogy a jelenlegi 10 dollár helyett akár 15-20 dollárt is elkérhetnek majd a könyvekért. Főleg akkor, ha a könyvet egy kisebb multimédiás csomaggal is kiegészítik, amiben lehet interjú a szerzővel, vagy írások a könyvbéli történet hátteréről. Valószínűleg olyan extrákra számíthatnak az olvasók, mint amilyeneket a filmrajongók kapnak a dvd-ken.

mac2

Az Apple multimédiás tartalmak fogyasztására hegyezte ki az új táblagépét, tehát az új kütyü a szövegek mellett zenék, filmek, és talán játékok megjelenítésére is alkalmas lesz. Egy ilyen eszközbe könnyen beépíthető a könyveket és újságokat forgalmazó rendszer, hiszen csak az iPhone jól működő online zeneboltját kell egy kicsit kibővíteni.