Az Apple uralja a techhíreket

2010.09.27. 10:52
Erre a nem túl meglepő megállapításra jutott egy kutatás. Az összes cikk 6,4 százaléka szólt az új iPhone-ről, 4,6 százaléka az iPadról. A Windows 7 csak fél százalékot ért el.

Egy új kutatás megerősítette azt, amire a tech világában már régóta gyanakodtak: az Apple uralja a technológiai híreket. A Pew Research Center kutatásához egy év techsajtóját nézték át, és azt találták, hogy a hírek 15,1 százaléka szól az Apple-ről, 11,4 százaléka a Google-ről és alig 3 százalék a Microsoftról.

Ennek nem az az oka, hogy a Microsoft kevésbé érdekelné az embereket, de az Apple profi abban, hogy magára vonja az újságírók figyelmét – állítja Amy S. Mitchell, a kutatás vezetője. Példaként a cég gyakorlatát hozta fel, ahogyan az új termékeiket szokták felvezetni és bejelenteni.

A kutatás 2009 júniusa és 2010 júniusa között zajlott, ez időszak alatt az Apple két termékével is a legnépszerűbb témák közé került: az új iPhone a második leginkább kitárgyalt esemény, az összes írás 6,4 százaléka foglalkozott ezzel, a negyedik legtöbbet tárgyalt hír pedig az iPad piacra dobása volt 4,6 százalékkal. A Microsoft új operációs rendszerének bemutatója a beszámolóknak csak az fél százalékát érte el.

A vizsgált időszakban a legtöbb újságcikket érő sztori a vezetés közbeni üzenetírás volt. A New York Times kapott Pulitzer díjat erről a témáról szóló cikksorozatával.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM