Bombafenyegetések árasztották el a Twittert

2010.11.12. 15:59
Twitterezők ezrei írják be, hogy fel fogják robbantani a Robin Hood repteret, mindezt IAmSpartacus hashtaggel. Ezzel próbálnak szolidaritást vállalni egy twtiterező ellen, akinek egy komolytalan twitje miatt most ezer fontos bírságot kell fizetnie.

"Crap! Robin Hood airport is closed. You've got a week and a bit to get your shit together otherwise I'm blowing the airport sky high!!" (A francba, a Robin Hood repülőtér zárva van. Két hetük van hogy megnyissák, különben a levegőbe röpítem az egészet.) – írta a Twitterre januárban Paul Chambers, egy 27 éves könyvelő. Az dühítette fel, hogy egyik ismerőséhez szeretett volna elutazni, de félt attól, hogy nem tud.

Nyilvánvalóan nem gondolta komolyan a fenyegetést, de ezt egy bíró másképp gondolta. Ezer font büntetést kell fizetnie, plusz a perköltséget, vagyis összesen 3600 fontot. Jacqueline Davies bíró szerint bárki, aki ezt az üzenetet elolvasta, fenyegetve érezhette magát. Később kiderült, hogy a doncasteri Robin Hood repülőtér nem is tudott a twitről, csak napokkal később értesültek róla a hatóságoktól. Maga a twit semmilyen fennakadást nem okozott a repülőtér működésében.

Paul Chamberst munkahelyéről vitték el a rendőrök, később el is vesztette munkáját az ellene folyó eljárás miatt.

Az eset felháborította a brit Twitter-felhasználókat, ezrével posztolják ki az eredeti "fenyegető" üzenetet #IAmSpartacus hashtaggel. Stephen Fry humorista pedig felajánlotta, hogy kifizeti a büntetést Paul Chambers helyett. Az ügyben több tévés személy is felszólalt, mind elítélve a bírói ítéletet.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM