Megint bevásárolna a Google

2010.11.22. 14:03
Harmincmilliárd dollárja van a Google-nak, hogy felvásárlásokra használja, nem csoda, hogy állandóan hírbe hozzák a sikeres cégekkel. Most állítólag a Grouponnal folytat tárgyalásokat, de ajánlatot tett a Twitterre és a Foursquare-re is.

A Google több mint hárommilliárd dollárt adna a Grouponért, a tárgyalások már megkezdődtek. Persze még semmi nem dőlt el, a Groupon még azt sem döntötte el, hogy tulajdonrész eladásával vagy más módon próbálnak pénzhez jutni.

Az amerikai Groupon a valaha volt leggyorsabban növekvő cég – legalábbis a Forbes magazin szerint. Andrew Mason 2008-ban alapította a közösségi vásárlós szájtot. Az ötletet egy nonprofit oldal, a The Point adta, itt közösségek alakultak kampányokhoz, akciókhoz. Alakulása után másfél évvel a Groupon már huszonkét ország száznegyven városában kínál kedvezményeket. A Groupon ráadásul jó vétel is lehetnek, hiszen évi 500 milliós az árbevétele.

De nem a Groupon az egyetlen sikeres cég, melyre szemet vetett a Google. Néhány hónappal ezelőtt állítólag 2,5 milliárd dollárt ajánlott a Twitterért. Az ajánlat nem volt hivatalos, de már a közeledést is elutasította a Twitter. Egy másik forrás szerint három hónapja a Twitter kapott valakitől egy négymilliárd dolláros felvásárlási ajánlatot, de arról nem szólnak a hírek, hogy ki volt a titokzatos vevőjelölt.

A Microsoft is érdeklődik az említett cégek iránt, az egyik ok, amiért a Google megvásárolná ezeket, hogy a Microsoftot távol tartsa tőlük. Ráadásul meg is teheti a Google, 30 milliárd dollárja van a bankban, amit fel tud használni felvásárlásokra.

Ezen kívül a Foursquare-rel is hírbe hozták a Google-t. Egymilliárd dolláros összegről beszélnek. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy Dennis Crowley alapító már adott el céget a Google-nek, a Dodgeballt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM