Nyolcmillió eladott Kindle

2010.12.22. 14:00
Hatvan százalékkal több ekönyv-olvasót adott el az Amazon, mint amennyit terveztek az idei évre. A Kindle harmadik generációja hatalmas siker lett.

Az Amazon nyolc millió Kindle-t adhat el az idén, ami hatvan százalékkal több, mint amennyit az előrejelzések mutattak. Tavaly 2,4 millió ekönyv-olvasót adott el az Amazon, az idén ötmilliót terveztek eladni – állítja a cégnél dolgozó forrás.

Hivatalos adatot nem lehet megtudni, az Amazon nem hozz a nyilvánosságra a számokat, ezt az értesülést sem kommentálták a cégnél. Annyi bizonyos, hogy az Amazonnak nagyon gyorsan nő a piaci részesedése az olvasók piacán a két legfőbb rivális, a Sony és a Barnes&Noble előtt.

A nyolcmillió eladott példány azt bizonyítja, hogy van létjogosultsága az önálló ekönyv-olvasóknak is, hiába népszerűek a tabletek. Az Apple 7,46 millió iPadot adott el áprilisi megjelenése óta.

Az Amazon a Kindle három modelljét árusítja, a legolcsóbb 139 dollárba kerül, könyveket, újságokat lehet olvasni vele és wifin kapcsolódik a nethez. A következő modell 189 dollárba kerül és annyival tud többet, hogy 3G-vel is kapcsolódik az internethez. A Kindle DX pedig nagyobb mint az előző kettő, ez 379 dollárba kerül.  • Hírek
  • Bankszámla