Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

A Kindle a legsikeresebb termék az Amazonon

2010.12.28. 15:52
A Kindle a legsikeresebb Amazon terméke, a legtöbbet letöltött könyv a Tetovált lány volt. Volt olyan nap, amikor 13,7 millió terméket adtak el az Amazonon.

A harmadik generációs Kindle lett az Amazon minden idők legsikeresebb terméke – jelentette be karácsony után a cég. Ezzel az e-könyv-olvasó megelőzte az addigi elsőt, a Harry Potter hetedik kötetét, a Halál ereklyéit.

Jeff Bezos, az Amazon alapító-vezérigazgatója azt mondta, hogy az adatok alapján azt látják, hogy nagyon sokat azok közül, akik e-könyv-olvasót rendelnek, már rendelkeznek valamilyen lcd-kijelzős tablettel.

A felhasználók azt mondják, hogy az lcd-s tabletet játékhoz, filmnézéshez és böngészéshez használják, a Kindle-t pedig olvasáshoz. Azért szeretik jobban az olvasót olvasáshoz, mert könnyebb, kisebb, nem merül le olvasás közben, és az e-Ink technológia sokkal kellemesebb a szemnek. Ráadásul Amerikában a 139 dolláros ára miatt az embereknek nem kell választaniuk a kettő között.

A Kindle-lel kapcsolatban még néhány statisztikát nyilvánosságra hozott az Amazon. A karácsonyi időszakban a Tetovált lány volt a legtöbbször letöltött ekönyv. A legnagyobb növekedést karácsonykor Rachel Renee Russell egyik könyve, a Dork Diaries hozta.

Az Amazonnál a rendelések csúcspontja november 29. volt, akkor egy nap alatt 13,7 millió terméket rendeltek világszerte, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 158 darabot rendeltek.