Domonkos, Dominika
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Már úton az Acer tabletek is

2011.04.19. 16:21

Az Acer sem akar kimaradni az általános tabletőrületből, a cég Magyarországra is elhozza legújabb tableteit. Két windowsos, két androidos táblagépet mutattak be kétféle méretben és egy okostelefont. A cég már néhány hónappal ezelőtt bemutatta a tableteket, az Iconia család egyik tagjáról már mi is írtunk, ez volt a kétkijelzős laptop.

A mostani gépek azonban teljesen a mobilitás irányába mozdulnak méretben is és tulajdonságokban is. Az első gép a W500-as, egy windowsos rendszerű 10 inches tablet. Itt még fontosnak tartották, hogy ne szakadjon el annyira a netbook kategóriától, így kiegészítőként kapott egy csatlakoztatható billentyűzetet, mellyel teljes értékű netbookká alakítható. A gépben kétmagos processzor van, hd filmeket is tud kezelni, belső tárhelye 32 GB, így a specifikációk alapján egy egészen jól használható alapgépnek tűnik. Kijelzőjének is megfelelő a felbontása, 1280x800 pixeles, ez nem megszokott a tíz hüvelykes gépeknél.

Mobil eszközöknél nagyon fontos az akkumulátor üzemideje, ennél a tabletnél azt ígérik, hogy négy órán keresztül lehet rajta hd filmet nézni és hat órán keresztül netezni.

A fenti gépnek az andoridos párja az A500-as. Ennek a tulajdonságai szinte pontosan megegyeznek a windowsos géppel, egy lényeges különbség van, hogy nem csatlakoztatható hozzá külső billentyűzet. Ezzel a célcsoportja is más lett a gépnek, itt nem a munkaállomássá alakíthatóságon van a hangsúly, hanem a közösségi szolgáltatásokon, multimédián, játékokon. Abban is különbözik, hogy más a háza, alumíniumborítást kapott a tablet, így megjelenésében is előkelőbb társánál.

A fenti gépeknek kisebb változata is készül, a windowsosból és az androidosból is van 7 hüvelykes modell. Míg a nagyobb gépek már előrendelhetők vagy nemsokára azok lesznek, a kicsiket csak nyáron lehet majd megvásárolni. Mindkét androidos gépen a legújabb Androidot, a Honeycombot tették – ezt az operációs rendszert kifejezetten tabletekre alakította át a Google, így sokkal kényelmesebben használható a tablet, mint a korábbi gépek, melyek csak nagyra nőtt mobilok érzetét keltették bennünk. Itt már érezni, hogy ez egy külön kategória, valahol félúton az okostelefon és a netbook között.

Végül, ha már szóba kerültek az okostelefonok, az Acer Iconia sorozatának a legkisebb tagja az A100 nevű okostelefon, mely azonban hivatalosan nem lesz kapható Magyarországon, mert ide nem hozza be telefonjait a cég. Legalábbis egyelőre.