Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Microsoft telepakolja reklámmal a Skype-ot

2011.05.12. 11:46
A Microsoft éppen csak bejelentette fennállásának legnagyobb cégfelvásárlását, a Skype megvételét 8,5 milliárd dollárért, az elemzők még javában találgatják, mihez fog kezdeni a szoftveróriás az online telefonszolgáltatóval.

Steve Ballmer Microsoft-vezér, és Tony Bates, a Skype egykori, és a Microsoft Skype Division leendő vezetője közös sajtótájékoztatón adtak egy kis előzetest arról, mi várható a jövőben az online telefon háza táján.

A legfontosabb, a felhasználókat is érintő változás az lesz, hogy a mostaninál sokkal erősebben akarják kihasználni a Skype-ot hirdetési felületként. A microsoftos marketingesek szerint elsősorban a videohívások nyújtanak remek lehetőséget a reklámozásra (itt egyébként jelenleg is vannak hirdetések).

Hogy pontosan hogyan fogják megnövelni a hirdetések mennyiségét, egyelőre nem árulták el, a sajtótájékoztatón annyi hangzott el, hogy valami nagyon okos megoldásra van szükség, hogy a felhasználók ne érezzék tolakodónak és zavarónak a reklámokat.

Bates cáfolta azokat a pletykákat, hogy a Google és a Facebook is megpróbálta volna megvenni a céget, azt mondta, éppen a tőzsdei bevezetés előkészítésén dolgoztak, amikor a Microsoft megkereste őket egy roppant nagylelkű vételi ajánlattal. Egyben bejelentette azt is, hogy a szolgáltatás elérte a 700 millió letöltést, és a 10 millió fizető felhasználót.