Vazul
11 °C
25 °C

Mégsem engedik a gyerekeket a Facebookra

2011.05.25. 21:33
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója cáfolja azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint idővel a tizenhárom évnél fiatalabb gyerekek számára is lehetővé tenné a közösségi oldal használatát.

Mark Zuckerberg az e-G8 elnevezésű internetes fórumon kérdésre válaszolva közölte, hogy nincs napirenden a közösségi portál felhasználási feltételeinek megváltoztatása, és a múlt héten New Jerseyben rendezett oktatási innovációról szóló konferencián elhangzott beszédét az eredeti szövegkörnyezetből kiragadva idézték.

Jóllehet az iparág jövőre várja a Facebook tőzsdei bevezetését, Zuckerberg az erre vonatkozó kérdéseket azzal hárította el, hogy ez még nincs napirenden.

Az eMarketer piackutató szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldala a tavalyi 1,86 milliárd dollárhoz képest az idén várhatóan 4 milliárd dollár (766 milliárd forint) hirdetési bevételre számíthat, míg a portál teljes értékét 90 milliárd dollárra becsülik.

Zuckerberg lényegesen kisebb szerepet tulajdonít a Facebooknak az arab világban végigsöprő forradalomban, szerinte a változások a közösségi oldal nélkül is lezajlottak volna. "Ez nem a Facebooknak, hanem az internetnek köszönhető" – hangsúlyozta.