Kisgyerekeket is beengedne a Facebook

2011.05.23. 14:52
Jogvédők azt szeretnék, hogy a Facebook tartsa távol a kisgyermekeket, de a közösségi portál vezérigazgatója szerint ennek pont az ellenkezője lenne jó.

A Consumer Reports fogyasztóvédelmi magazin kiadója levelében arra kérte Mark Zuckerberget, a Facebook vezérigazgatóját, hogy keressenek hatékonyabb eszközöket a fiatalok távol tartására. A közösségi portál alapítója azonban úgy véli, a jövőben nagyszerű oktatási eszközzé válhat a Facebook.

Jelenleg a gyermekek védelméről szóló amerikai törvény (COPPA) arra kötelezi a felhasználóiról adatokat gyűjtő weboldalakat, hogy ne engedjék regisztrálni a 13 évnél fiatalabbakat. A korlátozás ellenére több mint 7,5 millió 13 évnél fiatalabb, és 20 millió 18 évnél fiatalabb felhasználója van a Facebooknak a magazin felmérése szerint.

Mark Zuckerberg az oktatás ütőkártyáját játszotta ki ellenérvként a kaliforniai NewSchools Summit találkozón, amelyen oktatók, illetve az üzleti és a civil szféra tagjai tanácskoztak az újszerű oktatási módszerekről. A cégvezető szerint "a jövőben a szoftverek és a technológia segítségével az emberek sokat tanulhatnak társaiktól".

A cégvezető még nem tudta elmondani, hogy  a Facebook egészen pontosan miként segíti majd a fiatalok tanítását, mert a korlátozások miatt még nem tudtak foglalkozni a témával. Zuckerberg szerint fel kell oldani a korlátozást, és akkor kiderítik, milyen szerepe lehet a közösségi oldalnak az oktatásban. Azt is megígérte, hogy gondoskodnának a gyermekek védelméről.

Zuckerberg egyébként tavaly 100 millió dollárt adományozott Newark oktatási rendszerének, és egyik kedvenc témája az oktatás megújítása. Annak ellenére, hogy ő maga nem fejezte be az egyetemet, mert inkább az üzletre koncentrált.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM