Jusson be a Google+-ba!

2011.06.30. 14:14
Írja meg emailcímét, és kap tőlünk ajándékba Google+ accountot! Az első tíz jelentkező nyer.

Hivatalosan még csak a kiváltságos tesztelők és ismerőseik használhatják a Google Facebook-verőnek kikiáltott új közösségi szájtját, a Google+-t. Értesüléseink szerint a cég alkalmazottai egyenként tíz meghívót küldhetnek szét ismerőseik között, de akit meghívtak, nem küldhet ki további meghívókat, így a szerencsétleneknek ki kell várniuk azt az egy-két hónapot, amíg hivatalosan is csatlakozhatnak a legeslegújabb közösségi oldalhoz.

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk: igaz, kell hozzá egy ismerős, aki már rendelkezik Google+ accounttal. Ha ő megoszt velünk egy tetszőleges linket úgy, hogy megadja címünket, a megosztásról emailben értesítőt kapunk.

Gmailre érkezik a Google+-ban megosztott cikk
Gmailre érkezik a Google+-ban megosztott cikk

Kattintsunk a mailben a “bejegyzés megtekintése vagy kommentálása linkre”, és a Google felajánlja, hogy csatlakozzunk a + szolgáltatáshoz.

És ha már ott vagyunk, akkor csatlakozzunk is.

megoszt 450

Első benyomások: kellemes meglepetés, hogy + már a hivatalos megjelenés előtt is létezik magyarul, igaz, a fordítások néhány helyen elég nyakatekertnek tűnnek („E tesztverziójú termék használatával tudomásul veszed, hogy te vagy a felelős önmagad és adataid védelméért a kockázatokkal, például az adatvesztéssel és az adatok nyilvánosságra kerülésével szemben”). Viszont legalább tegez, mint az Ikea.

A nem szerencsére lehet "egyéb"
A nem szerencsére lehet "egyéb"

A Circlest, az ismerősök csoportjait sikerült Körökre lefordítani, de a társalgónak szánt Hangouts maradt Hangouts, és bár eleinte nem működött (404-es hiba, az oldal nem található), azóta megjavult.

Van, ami még nincs
Van, ami még nincs

A Wall az a fal, és ugyanúgy működik, mint a Facebookon, a csevegés a Gmailben felvett partnereket jeleníti meg, de valamiért nem hajlandó betöltődni. A +-t hamarosan rendesen kipróbáljuk, addig is az első 10 levélíróval megosztunk egy cikket, vagyis ajándékba küldünk egy-egy accountot, aztán meglátjuk, hányan leszünk a nap végére.

UPDATE: A jelenség feltehetően bug, nem feature, a felhasználási feltételek között ugyanis szerepel, hogy akivel a Google+-on keresztül megosztottak valamit, ettől még nem fogja tudni használni a szolgáltatást. Tesztjeink szerint egyes gmailes címekről sikerül regisztrálni, másokról nem. Akinek nem sikerül, attól elnézést kérünk.

UPDATE 2: Az első tíz levelet megkaptuk, köszönjük, a meghívók elfogytak.  • Tippek
  • Hírek