Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nyilvános lesz az összes Google-profil

2011.07.06. 14:32

A Google július 31-től nem engedi felhasználóinak, hogy privát legyen a profiljuk. A cég eddig engedte, hogy a felhasználók úgy hozzanak létre fiókokat, hogy az teljesen titkos maradt, nem osztottak meg semmilyen adatot a nyilvánossággal.

A Google elsősorban a Google+ bevezetése miatt változtat az eddig megszokott gyakorlaton. A változás után két adatot kell kötelezően megadni a profiloldalon, a teljes nevet és a nemet.

A cég figyelmeztette is a felhasználókat az eljövendő változásokra: a Google-profil lényege, hogy az emberek kézben tartsák a róluk nyilvánosan megjelenő információkat. A Google-profilok túlnyomó többsége eddig is nyilvános volt, a profilok segítettek az embereknek megtalálni egymást. A privát profilok ezt nem engedik, ezért döntöttek úgy, hogy mindegyik profilt nyilvánossá teszik.

Csak két adatot kell megadni a jövőben ehhez, a teljes nevet, vagyis vezeték és keresztnevet, valamint a nemet. Az összes többi információt el lehet távolítani a profiloldalról, ha valaki nem akarja azt megosztani a nyilvánossággal. Ha valakinek eddig privát profilja volt, és nem akarja nyilvánossá tenni, az törölheti – írja a cég.

A Google+ bevezetésénél felmerült, hogy az alapbeállítás alapján a megosztásokat nem csak az ismerősökkel, hanem a teljes webbel megosztják a felhasználók, vagyis kereshető lesz. Ezt sokan átállították, de várható, hogy a legtöbb ember nem törődik majd ezzel.