Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Az Anonymous állítólag feltörte a NATO honlapját

2011.07.21. 23:35
A csoport azt állítja, hogy több gigányi titkos dokumentumot töltöttek le, de nem hozzák nyilvánosságra a fájlokat, mert az még szerintük is felelőtlenség lenne.

Az Anonymous nevű hackercsoport azt állítja, hogy feltörte a NATO honlapját, és óriási mennyiségű titkos adatot szerzett meg.

A csoport mindazonáltal hozzátette csütörtöki közleményében, hogy felelőtlenség lenne ennek az egy gigabyte mennyiségű adatnak a közzététele. A Twitter közösségi oldalra feltett üzenetükben az internetes kalózok képet mutattak egy dokumentumról, amelyen a "NATO - titkos" felirat és 2007. augusztus 27-i dátum volt.

Az észak-atlanti szövetség illetékesei közölték, hogy ellenőrzik a bejelentés hitelességét, és hozzátették, hogy elítélik a titkos dokumentumok kiszivárogtatását, mert az veszélybe sodorhatja a szövetségesek és állampolgáraik biztonságát.
Az Anonymous hackercsoport vállalta magára az Apple szerverei ellen nemrégiben elkövetett támadásokat, s szintén ők bénították meg decemberben a MasterCard és a Visa portáljait. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) emberei kedden egy országos akció keretében őrizetbe vették a csoport 14 aktivistáját, és lefoglaltak legalább egy, a tulajdonukban lévő számítógépet is.