Hedvig
6 °C
15 °C

Zenei oldalt indított a Google

2011.08.18. 12:01
A keresőcég még a májusi I/O konferencián indította útjára a Google Music szolgáltatást, amely segítségével felhőben tárolhatjuk zenéinket. A szolgáltatás még beta, egyelőre elég keveset tud.

Valószínűleg azért, hogy az emberek ne feledkezzenek el a Musicról, a cég indított egy blogot. A Magnifieren minden nap megjelenik egy rövid cikk és hozzá kapcsolódóan egy vagy több ingyenesen letölthető – illetve a Musicba importálható – zenét is kapunk.

Minden napra jut ingyenes dal
Minden napra jut ingyenes dal

Ez a kezdeményezés még mindig nem pótolja a Google Music legnagyobb hibáját: egyelőre nem lehet zenéket vásárolni. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy a Google tartalomszolgáltatást indított: eddig soha nem foglalkoztak ilyennel, a Google Hírek is csak összegyűjti más oldalak tartalmait.

Igaz, a Magnifier felépítését tekintve csupán egy egyszerű blog, viszont egyrészről a Google eddig az egyes termékek támogatásával foglalkozó blogjain kívül semmilyen hivatalos, ilyen jellegű oldalt nem üzemeltetett, másrészről ott vannak az ingyenesen letölthető zenék is, ami valószínűleg egy újfajta tartalomszolgáltatói stratégiát vetít elő a cég részéről, mely eddig maximum a felhasználók által feltöltött tartalmaknak adott helyet, amilyen például a videóknak a Youtube vagy a weboldalaknak a Google Sites.