Ákos, Bátor
1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

A Samsung betiltatná az iPhone 5-öt

2011.09.20. 12:25

Miközben az Apple jogi úton próbálja ellehetetleníteni a Samsung Galaxy mobiljainak és táblagépeinek forgalmazását, a dél-koreai cég hasonló eszközökkel támad vissza. A The Korea Timesnak név nélkül nyilatkozó, magas pozícióban dolgozó Samsung-vezető szerint bíróságon támadják meg az Apple-t, és próbálják elérni a még meg sem jelent, sőt, hivatalosan még be sem mutatott iPhone 5 telefonok betiltását.

A Samsung vádjai szerint az új iPhone több olyan szabadalmat is engedély nélkül használ, ami a cég tulajdona. A szabadalmi pereket első körben Dél-Koreában, illetve az Apple hazai pályáján és egyben legnagyobb piacán, az USA-ban indítják.

A két cég kapcsolata azóta romlott meg, mióta a Samsung az androidos okostelefonok és tabletek első számú gyártójaként az Apple iPhone-jainak és iPadjeinek komoly konkurenciájává vált. Az Apple többször vádolta meg a koreaiakat azzal, hogy a készülékeik az Apple-termékek felépítésének és dizájnjának egyértelmű lopásán alapulnak. A vitában olyan, abszurd humorba hajló motívumok is megjelentek, mint amikor a Samsung Kubrick sci-fi klasszikusára, az Űrodüsszeiára hivatkozott (miszerint már abban is szerepelnek a mai tabletekre hasonlító kütyük), az Apple pedig Photoshop-trükkökkel manipulált képekkel próbálta alátámasztani, mennyire hasonlítanak a Samsung készülékei az övéikre.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Samsung memóriamodulokat és csipeket gyártó divíziója az Apple egyik legnagyobb beszállítója, az iPhone és az iPad Samsung-gyártmányú alkatrészeket használ. A két cég közötti forgalom idén becslések szerint 7,8 milliárd dollár lesz, vagyis az Apple a Samsung legnagyobb vásárlói között van.