Pénteken eltemették Steve Jobsot

2011.10.08. 11:56

Pénteken eltemették Steve Jobsot, az Apple szerdán elhunyt alapítóját. A temetés hírét a Wall Street Journal közölte egy családhoz közel álló forrásra hivatkozva.

A lap szerint a megemlékezés szűk körben zajlott. A forrás nem árulta el a ceremónia pontos helyét vagy idejét. Az Apple elnök-vezérigazgatója, a Jobsot a cég élén nemrég váltó Tim Cook korábban bejelentette, hogy az Apple külön megemlékezést tart majd. Részvétnyilvánításokat egy erre a célra létrehozott email címre bárki küldhet.

Nem mindenki tartotta tiszteletben Jobs emlékét. A Westboro Baptista Templom nevű kansasi vallási gyülekezet alapítójának lánya, Margie Phelps Twitteren jelezte, hogy a gyülekezet tiltakozni fog a temetésen, amiért Jobs "nem dicsőítette Istent, és bűnt tanított" – írja a Daily Mail. Később a nő jelezte, hogy a temetés helyett majd a nyilvános megemlékezéseken fognak tiltakozni. A helyzet iróniája, hogy Phelps az üzeneteket iPhone-ról küldte.

Nem félt a haláltól

Jobs Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen alapította 1976-ban az Apple Computert. Onnan 1985-ben távozott, és megalapította Next nevű, személyi számítógépeket gyártó cégét. 1986-ban megvette a később sikeres animációs filmeket készítő Pixart, a stúdiót csak 2006-ban adta el a Disney-nek – az üzlet során ő lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese. Jobs 1996-ban tért vissza az Apple-höz, ahol megújította a cég termékeit, nevéhez fűződik többek között az iPod, az iPhone és az iPad sikertörténete.

Steve Jobs hasnyálmirigyrákban halt meg, halálhíre magyar idő szerint csütörtök hajnalban érkezett. Jobs élete utolsó hét évében küzdött a betegséggel, 2009-ben májátültetést kapott. Nem félt a haláltól, sőt inspirálónak tartotta.

Az Apple rajongói október 14-én Jobs-emléknapot tartanak, amelynek során legendás öltözékével – teniszcipő, kopott kék farmer, fekete garbó – emlékeznek az elhunyt cégvezetőre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport