Hányan látogatják naponta a Facebookot?

2012.02.07. 14:17

A Facebook tőzsdére beadott papírjaiból van még mit szemezgetni, most éppen a havi és napi látogatottság került elő. A papírokon az szerepel, hogy az oldalnak havonta 845 millió látogatója van. Szép szám, még szebb a napi látogatottsági adat, ez a Facebook adatai szerint 483 millió ember.

Nehéz elhinni, hogy naponta ennyien kattintanak a Facebookra – írja a New York Times bloggere, és szerinte nem is kattintanak ennyien. A tőzsdére beadott papírokból ugyanis kiderül, hogyan számolja a napi látogatókat a Facebook.

Aktív felhasználónak számít, aki ellátogat a weboldalra vagy a mobilos oldalra. De azok is aktív felhasználónak számítanak, akik nem is kattintanak a Facebookra. Vagyis ha valahol valaki lájkol valamilyen tartalmat és az kiíródik a Facebookon az üzenőfalra, vagy a Twittert bekötötte és az is megjelenik a falon, vagy csak hozzászól egy olyan oldalon, ahol Facebookos fiókjával lépett be, akkor már aktív felhasználónak számít, pedig nem is járt az oldalon aznap.

Ugyanakkor ez a hagyományos értelemben véve nem aktív felhasználó, hiszen ha nem jár az oldalon, nem látja a hirdetéseket és esélye sincs kattintani azokra.

A Facebook nem reagált a leírtakra, mert a jogszabályok szerint a tőzsdére lépés előtt nem nyilatkozhat olyan dolgokban, melyek befolyásolhatják a folyamatot. Azt azonban elismerték, hogy akadhatnak nehézségek az összegzésben, mert vannak olyan mobilalkalmazások, amelyek akkor is felveszik a kapcsolatot a Facebook szervereivel, amikor nincs is felhasználói aktivitás. Ugyanakkor ez alig öt százalékos eltérést okozhat, állítja a Facebook.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM