Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Csak ötmilliárdos lehet a Facebook IPO

2012.02.01. 10:22

A Facebook IPO csak ötmilliárd dolláros lehet, vagyis a cég csak feleakkora részvénycsomagot dobhat piacra, mint amekkorával korábban számoltak – legalábbis az International Financing Review szerint. A tervek szerint a cég szerda délután nyújtja be a tőzsdére lépéshez szükséges papírokat.

Az ötmilliárd dolláros kibocsátás még mindig rekord, a IT-szektor kibocsátási listájának első helyeinek egyikére ugrik a Facebook még ezzel is. A Google 1,9 milliárd dolláros csomagot dobott piacra 2004-ben tőzsdére lépésével. A közelmúltban a Zynga egymilliárdot, a Groupon 700 milliót, a LinkedIn pedig 353 millió dollárt bocsátott ki.

Azt sem tudni még, hogy a Facebook részvényeinek mekkora részét bocsátja tőzsdére. Korábbi hírek szerint tíz százalékot, ezek alapján becsülték a Facebook értékék százmilliárd dollárra. Ha azonban a kibocsátás ötmilliárdra csökken, valószínűleg a tőzsdére dobott részvények száma is kevesebb lesz.

Az IFR jelentése szerint a Morgan Stanley bonyolítja le az ügyletet, de a Golman Sachs, a Bank of America, a Merril Lynch és a Barclay is segédkezni fog.