Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Újjáéledt a LulzSec hekkercsoport

2012.03.28. 12:11

Egy magát LulzSec Rebornnak (újjászületett LulzSecnek) nevező hekkercsoport bejelentette, hogy feltörte a MilitarySingles.com címen elérhető katonai randioldalt. A hekkerek 170 ezer felhasználó emailcímét hozták nyilvánosságra.

A pastebin.com-ra feltöltött címeket csak egy nagyon rövid üzenet kíséri: a randioldalon többek között us.army.mil, navy.mil és microsoft.com végződésű címeket is találtak. Ezen kívül a LulzSec ASCII-artos logója és jelmondata – „2011 óta kinevetjük a biztonságodat” még a szövegben.

És mégis élünk

A LulzSec újra támad
A LulzSec újra támad

A Military Singles hivatalosan nincs kapcsolatban az amerikai hadsereggel, az üzemeltető még nem kommentálta az esetet. A Sophos antivírus cég részletesebben is megvizsgálta a hekkelésből származó adatokat, és az email címek mellett felhasználóneveket, valódi neveket és postai címeket is talált.

Nevéhez hűen a LulzSec Reborn a LulzSec reinkarnációjaként hirdeti magát. A LulzSec tavaly nyáron ötven nap alatt több, nagy kaliberű célpontot támadott, például az amerikai televíziós óriást, a PBS-t, a CIA-t, vagy a amerikai szenátust.

A tagok közül az év elején többet elfogtak, miután az FBI augusztusban vádalkut kötött Hector Xavier Monsegurt, becenevén Sabut, a csapat egyik formális vezetőjét, aki több hónapon át szivárogtatott belső információkat a Szövetségi Nyomozóirodának, akik minden online lépését megfigyelték.

Neki köszönhetően március elején elfogták a csapat öt csúcshekkerét: két londoni, két írországi és egy chicagói férfit, akik az interneten Kayla, Topiary, Pwnsauce, Palladium és Anarchaos néven voltak ismertek.