16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Folytatódik a Groupon mélyrepülése

2012.04.21. 15:25

Úgy tűnik, a Grouponnak nem sikerült megállítani részvényeinek esését, ezzel nem tesznek jót a tőzsdére tartó IT-cégeknek, vagyis pont az ellenkezőjét érik el, amit a Facebook akar elérni.

Ha tovább folyatódik a Groupon mélyrepülése, elérheti a részvényenkénti 9,40 dolláros árat, vagyis kevesebbet fog érni a cég, mint amennyit a Google ajánlott nekik 2010 decemberében. Akkor úgy tűnt, a Grouponnak minden sikerül, most úgy tűnik, semmi sem sikerül nekik.

A Google akkor 5,3 milliárd dollárt ajánlott a cégért, akkor ezt visszautasították. Ma 7,3 milliárd dollárra becsülik a Groupon értékét. Csak két dollárt kell veszítenie részvényenként, és máris a Google által kínált ár alatt vannak.

Már többször írtunk arról, hogy valami nagyon elromlott a Grouponnál az utóbbi hónapokban. A kétkedők már a tőzsdére lépésük előtt figyelmeztettek, hogy az üzleti tervnek nincs nagy jövője, nem lehet erre építeni egy hosszútávú stratégiát.

A tőzsdére lépés utáni első nyilvános jelentés aztán csalódás volt. Ráadásul ezt a jelentést néhány héttel később módosították. Emiatt a tőzsdefelügyelet is elkezdett vizsgálódni, és a cég részvényesei is pereket indítottak a cég ellen azzal az indokkal, hogy megtévesztették őket. A cég részvényei azóta lejtőn vannak.  • Tippek
  • Bankszámla