Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

A Microsoft belép az e-könyv-piacra

2012.04.30. 14:19

A Microsoft 300 millió dollárt fektet a Barnes & Noble könyvkiadó e-könyv üzletágába. A Microsoftnak 17,6 százalékos részesedése lesz a részlegben. Az ügylet 1,7 milliárd dollárra becsüli az üzletág értékét.

A megállapodás részeként Nook alkalmazást tesznek a Wondows 8-ba. A Microsoft új operációs rendszerét idén júniusban mutatják be és év végére valószínűleg már a boltokban lesznek az ilyen rendszerrel felszerelt laptopok és tabletek.

A megállapodás azután jött létre, hogy Microsoft tavaly beperelte a Barnes & Noble-t pont a Nook miatt, mert szerintük szabadalmakat sértettek. A könyvkiadó akkor azt mondta, hogy a Microsoft csak zaklat kisebb cégeket, melyek a Google operációs rendszerét, az Androidot használják. A két cég azóta megegyezett szabadalmi ügyekben.

A Barnes & Noble januárban jelentette be, hogy kiterjeszti a Nook üzletágat. A könyvkiadónak a megállapodás azt jelenti, hogy nemzetközivé válik a Nook, a Windows 8-at ugyanis világszerte használni fogják. A Barnes & Noble-nak olyan riválisokkal kell versenyeznie, mint az Amazon és az Apple.