Elemér
-4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Még mindig gödörben a Sony

2012.08.02. 10:23

Tovább folytatódik a Sony vesszőfutása, a japán cég 312 millió dolláros veszteséget jelentett pénzügyi évük első negyedévéről. A veszteség nem volt meglepő, ezt várták a befektetők és az elemzők.

A Sony növelte eladásait 1,4 százalékkal éves szinten, köszönhetően a Sony Mobile konszolidációjának, de a költségek átstrukturálása 143 milliós veszteséget okozott, és a működésből származó bevételek 270 millióról 79 millió csökkentek. Ez és a jen magas árfolyama, valamint az európai piacok bizonytalansága miatt a Sony csökkentette idei évre tervezett nyereségét is, 2,29 millió dollárról 1,6 millió dollárra.

A cég nyereséges üzletágai között van a fényképezés, alkatrészek és zenei részleg, veszteséges a játékdivízió, a szórakoztató elektronika és a mobilos üzletág. A játékrészlet kifejezetten csalódást keltett, 14,5 százalékkal estek az eladások, a PS Vita pedig nem tesz sokat azért, hogy megállítsa a csökkenést.

Bár a televíziós üzletág eredménye is csökken, nem annyira tragikus a helyzet, mint tavaly. A Sony sokat tett annak érdekében, hogy ebben a divízióban csökkenjenek a veszteségek. A fényképezőgépek nagyon jól teljesítettek, főleg a high-end kategóriában, 160 millió dollár nyereséget hozva a cégnek.