A Twitter leszedi az antiszemita francia posztokat

2012.10.22. 12:06

A Twitter hajlandó eltávolítani a francia oldalain keringő antiszemita posztokat, írja a BBC. A franciaországi zsidó diákok egyesülete, az UEJF (Union of Jewish Students of France) követelte, hogy a Twitter tegyen a sértő tartalmak ellen, és már jogi lépéseket helyeztek kilátásba.

A Twitter végül beleegyezett a posztok eltávolításába, miután a cég felsővezetése találkozott az UEJF elnökével, Jonathan Hayounnal, valamint a csoport jogi képviselőivel. A találkozón az UEJF átadott egy listát az eltávolíttatni kívánt üzenetekről, melyeknek a Twitter-címkéje #unbonjuif (magyarul: egy jó zsidó) volt. A  francia nyelvű felhasználók körében az utóbbi napokban ezek a posztok a legnépszerűbbek közé tartoztak.

Az AFP hírügynökségnek a diákszervezet ügyvédje, Stephane Lilty azt mondta: fontos győzelem ez az UEJF számára. A Twitter még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az ügyről.

Csak pár napja történt, hogy a Twitter Németországban letiltotta egy ismert neonáci szervezet bejegyzéseit. A mikroblog-szolgáltató még januárban jelentette be, hogy országonként szűrik majd a tartalmat, és amennyiben egy Twitter-bejegyzés vagy -fiók törvénybe ütközik az adott helyen, letiltják a tartalmat. Ez volt az első ilyen intézkedés.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM