Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Harleytól vett márkanevet az Apple

2012.11.27. 10:51

Az Európai Szabványügyi Hivatal jelentése az Apple a híres motorgyártó Harley Davidsontól kellett elkérje az új mobiltelefonjaiban és tabletjeiben használt töltő márkanevének használati engedélyét.

A Lightning (vagyis villámlás) szó használatának jogait az Apple azonban nem megvette, csak engedélyt kapott a közös használatra, vagyis a Harley Davidson továbbra is forgalomba hozhat ezen a néven a motorozással kapcsolatos termékeket. A motoros cég amúgy nem kizárólag motorkerékpárok típusmegjelöléseként használhatja a szót, de járműelektronikai cikkek, sisiakok, indexek, sőt tévék, számítógépes játékok és szemüvegek esetében is.

A Lightning csatolófelületet az Apple az Iphone 5 megjelenésekor vezette be, azóta ez került az Ipad minibe és a harmadik generációs Ipadbe is. A korábbinál kisebb csatlakozó egyik legnagyobb előnye, hogy nincs alja vagy teteje, bármelyik irányból bedugható. Hátránya viszont, hogy nem kompatibilis a korábbi csatlakozókkal, az átmenet csak egy speciális csatlakozóval oldható meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!