Százezrek törik fel iPhone-jaikat

2013.02.05. 10:28

Amerikaiak százezrei töltik le az iOS 6.0 és 6.1 operációs rendszerek függetlenítéséhez szükséges programokat. Akkora az érdeklődés az iPhone 5 mobilokhoz kiadott jailbreak iránt, hogy az Evad3rs hekkercsoport szerverei lefagytak a túlterheltség miatt. Több mint 270 ezren töltötték le a programot.

Az évek alatt egyre bonyolultabb lett feltörni az iPhone-okat, ami annak köszönhető, hogy az Apple sokkal több gondot fordít ennek megakadályozására, mint korábban. Eddig azonban mindig sikerült olyan programot írni, amivel a felhasználók meg tudták oldani a feladatot.

Az Apple szigorúan kézben tartja, hogy mit lehet a készülékein csinálni, az összes alkalmazás egy ellenőrzési rendszeren megy át, mielőtt az alkalmazásboltba kerülne. A felhasználók azonban sokszor többet akarnak, nem hivatalos alkalmazásokat is szeretnének a telefonra tölteni, ehhez azonban fel kell törni a mobilt.

A mobilok feltörése furcsa módon legális az Egyesült Államokban, eddig függetleníteni is lehetett a mobilokat. Január 26-tól azonban ez utóbbi bűncselekmény lett. Azok, akik január 26. előtt vásároltak készülékeket, továbbra is büntetlenül függetleníthetik őket. Az új szabályozás nem jelenti azt, hogy mostantól olyan vásárlókra vadásznának, akik illegálisan függetlenítették a telefonjaikat, de a felhasználók nem védekezhetnek majd ezzel, ha megbüntetik őket.  • Hírek
  • Személyi kölcsön