Hekkerek támadtak a Microsoftra

2013.02.26. 09:13

A Microsoft a biztonsági jelentésekkel foglalkozó hivatalos blogján jelentette be, hogy a közelmúltban hekkertámadás érte őket. A jelentés szerint a céget hasonló támadás érte, amilyet a Facebook és az Apple is elszenvedett.

Matt Thomlinson, a bejegyzés szerzője azt írta, hogy addig nem adnak ki részletes közleményt, amíg nem fejezik be az esettel kapcsolatos adatgyűjtést. A jelenlegi vizsgálatok ugyanakkor azt mutatják, hogy néhány számítógép – beleértve a Mac-üzletághoz kapcsolódó gépeket – kártékony szoftverekkel fertőződött meg. Ezek a szoftverek nagyon hasonlítanak ahhoz, amiket más szervezetek már korábban dokumentáltak. A Microsoftnak egyelőre nincs bizonyítéka arra, hogy a hekkertámadás az ügyfeleket is károsan érintette volna, de erre csak a folyamatban lévő nyomozás fog fényt deríteni.

A bejegyzés szerint a támadás nem érte váratlanul a Microsoftot. Mint Thomlinson írja, a cégnek, más vállalatokhoz hasonlóan meg kell birkóznia az állandó fenyegetéssel. Hogy a hasonló eseteket megelőzzék, újraértékelik a cég biztonsági helyzetét, és további erőforrásokkal próbálják megakadályozni az ehhez hasonló eseteket.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM