Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

A végét járja a Nook

2013.04.02. 15:01

A Barnes & Noble e-könyv-olvasójának lassú halálát jelezheti, hogy a könyvkiadó kiárusításba kezdett. Legújabb akciójában a Nook HD+ tablet vásárlói Nook Simple Touchot kapnak ingyen, a Nook alkalmazás letöltésével ingyen adnak e-könyveket, legutóbbi kampányában pedig különböző kedvezményeket adnak a tanároknak az Egyesült Államokban.

A kedvezményözön azután jött, hogy a kiadó bejelentette, árbevétele 8,8 százalékkal, eladásainak száma 2,2 százalékkal csökkent. Mindez nem vetít túl jó képet a Nook jövőjéről. Mindeközben az anyacégnek sem megy túl jól a kiadási üzletágban, üzleteket kellett bezárnia, de a cég képviselői szerint ez csak a szokásos ügymenet.

Szakági elemzők szerint azonban mindez jóval többet jelenthet, még az is előfordulhat, hogy a Barnes & Noble kivonul a piacról, vagy eladják az egész céget valamely óriásnak, mint például a Wal Mart. A Barnes & Noble alapítója, Leonard Riggio még februárban azt nyilatkozta, hogy visszavenné a céget, de csak az üzleteket és a honlapot, a Nook-üzletágat nem.

Pedig a Nook sokáig a cég húzóága volt, de a fejlesztések és a marketingköltségek miatt vége lehet a sikersztorinak. Ezekre azért volt szükség, hogy lépést tudjanak tartani az Amazon és az Apple diktálta tempóval. Egyes vélemények szerint nem is lenne rossz döntés kettéválasztani a céget, így legalább mindkettő tudna a saját üzletére koncentrálni. Az is felmerült, hogy a Microsoft azért fektetett be 300 millió dollárt egy évvel ezelőtt, hogy végül megvegye az egészet.

De ha nem is veszik meg a Nook-üzletágat, akkor is szorosabb együttműködésre készülnek. Fontos szempont, hogy a Nooknak még mindig az egyik legnagyobb a digitális adatbázisa. A Microsofthoz közel álló személyek szerint a cég azt tervezi, hogy az Office-ban lenne egy olyan lehetőség, hogy a felhasználó a Word-dokumentumot egyenesen elküldi a Barnes & Noble digitális áruházába. Ezzel próbálnak versenyezni az Apple-lel és az Amazonnal.  • Vennék
  • Hírek