Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újraalkották a Microsoft legendás 1981-es fotóját

2013.04.04. 16:28

Sokan meglepődtek, amikor Paul Allen, a Microsoft társalapítója tavalyelőtt megjelent életrajzi könyvében azt írta, hogy Bill Gates szövetkezett Steve Ballmerrel, hogy csökkentsék befolyását a cégben. A tavaly megjelent példányban már egy utószó is szerepelt, amely arról szól, a két alapító rendezte nézeteltéréseit, barátságuk újra a régi.

retro

Ezt bizonyítandó Bill Gates és Paul Allen elővette a nyolcvanas években készített legendás fotót, amelyben számítógépek mellett pózolnak. Az új képen a szereplők stílusa sem változott, Paul Allen itt is hivatalosabban jelenik meg, mint Bill Gates.

A régi gépek egyébként a Seattle-ben lévő Living Computer Museumban vannak, amit Paul Allen alapított 2006-ban. A fotó akkor készült, amikor Bill Gates a városban járt. Paul Allen szóvivője azt mondta, hogy a kép egy baráti összejövetelen készült, amelyen az IT-ipar úttörői vettek részt. A számítógépeket is a múzeum munkatársai szedték össze kifejezetten erre az alkalomra.