Árpád
-2 °C
4 °C

A gazdi neve: Terminátor

2013.04.08. 10:23

A Boston Dynamics nevéhez már több haditechnikai fejlesztés fűződik, mint például a robotgepárd, a villámgyors robotcsótány, és az egyik leghíresebb projektjük, a Bigdog fejlesztése is egy új evolúciós fázisba jutott a múlt hónapban. Már ha fejlődésnek nevezhetünk egy robotkutyát, amit megtanítottak betontömböket hajigálni. A vállalat szorosan együttműködik az amerikai hadsereg műszaki újításaiért felelős szervezetével, a DARPA-val.

Hogy a cég folyamatosan fejleszti a saját, ember- és állatszabású robotjait, azt a PETMAN-projekt jelenlegi állása is jól illusztrálja. A Boston Dynamics eredetileg azért fejlesztette ki a PETMAN-t, hogy vegyvédelmi felszereléseket teszteljenek vele veszélyes környezetben, anélkül, hogy emberéletet kockáztatnának. A most megjelent videó arról árulkodik, hogy a fejlesztés igencsak előrehaladott stádiumban tart: a vegyvédelmi felszerelésbe öltöztetett emberszabású robot kissé gépiesen, összességében mégis emberien mozog.

PETMAN nem csupán külsejét, de fiziológiai képességeit tekintve is emberszerű. Hogy a vegyvédelmi felszerelést megfelelően tesztelhessék, a Boston Dynamics mérnökei arról is gondoskodtak, hogy PETMAN izzadni is tudjon, így életszerűen reagálhat a tesztelési kondíciókra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?