A gazdi neve: Terminátor

2013.04.08. 10:23

A Boston Dynamics nevéhez már több haditechnikai fejlesztés fűződik, mint például a robotgepárd, a villámgyors robotcsótány, és az egyik leghíresebb projektjük, a Bigdog fejlesztése is egy új evolúciós fázisba jutott a múlt hónapban. Már ha fejlődésnek nevezhetünk egy robotkutyát, amit megtanítottak betontömböket hajigálni. A vállalat szorosan együttműködik az amerikai hadsereg műszaki újításaiért felelős szervezetével, a DARPA-val.

Hogy a cég folyamatosan fejleszti a saját, ember- és állatszabású robotjait, azt a PETMAN-projekt jelenlegi állása is jól illusztrálja. A Boston Dynamics eredetileg azért fejlesztette ki a PETMAN-t, hogy vegyvédelmi felszereléseket teszteljenek vele veszélyes környezetben, anélkül, hogy emberéletet kockáztatnának. A most megjelent videó arról árulkodik, hogy a fejlesztés igencsak előrehaladott stádiumban tart: a vegyvédelmi felszerelésbe öltöztetett emberszabású robot kissé gépiesen, összességében mégis emberien mozog.

PETMAN nem csupán külsejét, de fiziológiai képességeit tekintve is emberszerű. Hogy a vegyvédelmi felszerelést megfelelően tesztelhessék, a Boston Dynamics mérnökei arról is gondoskodtak, hogy PETMAN izzadni is tudjon, így életszerűen reagálhat a tesztelési kondíciókra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla