Judit
2 °C
7 °C

Cher még életben van

2013.04.09. 10:32

Hétfőn meghalt Margaret Thatcher, Nagy-Britannia első és egyetlen női miniszterelnöke. Az internetet elárasztották a brit politikus halálával kapcsolatos hírek. A hírözön a Twittert sem kímélte, és a Thatcher halálával foglalkozó bejegyéseket sokan a #nowthatchersdead címkével látták el. Az ötlet az Is Thatcher Dead Yet? (Meghalt már Thatcher?) weboldaltól származott, amely arra biztatta a felhasználókat, hogy ezzel címkézzék fel a halálhírről szóló bejegyzéseket.

Ez eléggé megtévesztőnek bizonyult. A címke eredeti jelentését (Now Thatcher's dead – Thatcher meghalt) szóközök hiányában a Cher-rajongók félreértették, és „Now that Cher's dead”-nek, vagyis „most, hogy Cher halott”-nak olvasták azt.

Az internet azon fele, amely nem ismerte Thatcher életét és munkásságát, de Cher lemezeit igen, gyászba borult. A twitterezők siratták a 66 éves énekesnőt, méltatták a munkásságát, és még azok is tisztelettel szóltak róla, akik nem is rajongtak a lemezeiért. Pedig Cher életben van, olyannyira, hogy ma reggel is új bejegyzést osztott meg a Twitteren.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?