Cher még életben van

2013.04.09. 10:32

Hétfőn meghalt Margaret Thatcher, Nagy-Britannia első és egyetlen női miniszterelnöke. Az internetet elárasztották a brit politikus halálával kapcsolatos hírek. A hírözön a Twittert sem kímélte, és a Thatcher halálával foglalkozó bejegyéseket sokan a #nowthatchersdead címkével látták el. Az ötlet az Is Thatcher Dead Yet? (Meghalt már Thatcher?) weboldaltól származott, amely arra biztatta a felhasználókat, hogy ezzel címkézzék fel a halálhírről szóló bejegyzéseket.

Ez eléggé megtévesztőnek bizonyult. A címke eredeti jelentését (Now Thatcher's dead – Thatcher meghalt) szóközök hiányában a Cher-rajongók félreértették, és „Now that Cher's dead”-nek, vagyis „most, hogy Cher halott”-nak olvasták azt.

Az internet azon fele, amely nem ismerte Thatcher életét és munkásságát, de Cher lemezeit igen, gyászba borult. A twitterezők siratták a 66 éves énekesnőt, méltatták a munkásságát, és még azok is tisztelettel szóltak róla, akik nem is rajongtak a lemezeiért. Pedig Cher életben van, olyannyira, hogy ma reggel is új bejegyzést osztott meg a Twitteren.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM